News

Games Workshop najavio novi Warhammer 40000

 

Nakon 3 godine stiže nam novo izdanje Warhammer 40000 pravila.

Games Workshop je najavio da se sprema nova edicija Warhammer 40000 pravila. Ovo će biti 9. izdanje osnovne knjige pravila za borbe sa minijaturama u dalekoj, mračnoj budučnosti u kojoj postoji samo rat.

Poslednja, trenutno aktuelna, iteracija WH40K pravila je objavljena 2017. godine, kada je ova igra slavila svoj 30. rođendan. Ovo izdanje je predstavljalo novi početak, recimo blagi reset, a novo izdanje donosi nadgradnju na to izdanje.

Glavna tema nove edicije su, naravno, Space Marines, Sisters of Mercy i, za ovo izdanje, Necrons. Ove dve strane će biti ključni igrači u priči koja će se odvijati u narednih nekoliko godina. Kako izdavač navodi, armije će narativno više davati igračima i biće izbalansirane za takmičenja.

Novi sistem, Crusade, će omogućiti armijama da brojno i kroz pozadinsku priču rastu od partije do partije. Jedinice i karakteri će dobijati borbena odličja, specijalne veštine, krstaške relikvije i borbene ožiljke kao trofeje koji će ih osnažiti u predstojećim okršajima.

Izdavač je na vreme objavio i da će sve već objavljene knjige za trenutnu 8. ediciju WH40K biti validne i u novoj ediciji i tako izbegao pokušaj linčovanja od strane fanova. Čak i pravila za specifične junake, karaktere i odrede koji su oslikani u magazinu White Dwarf će biti kompatibilni sa novim pravilima.

Games Workshop sprema i novu WH40K mobilnu aplikaciju u kojoj ćemo moći da pravimo armije, konsultujemo pravila za jedinice i olakšamo kolekcionarski život na još neke načine. Kupovinom knjiga ćete automatski otključavati i digitalne verzije istih u pomenutoj aplikaciji.

Kompanija iz Notingema je nedavno podigla cene nekih svojih proizvoda a sa najavom novog izdanja Warhammer 40000 očekujemo da će se dobro snaći na tržištu na kome već dominira sa svojim prepoznatljivim brendovima.

A sada uživajmo u trejleru. Slava Imperatoru.

Da li je pravo vreme za novu ediciju? Šta očekujete od novih pravila? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.