Boardgames

Warhammer 40.000: Osma edicija – novi život za staru igru?

Popularna naučnofantastična stona ratna igra sa minjaturama Warhammer 40.000, kompanije Games Workshop, za nekoliko dana dobija svoje osmo izdanje.

U godini kada ovaj brend slavi 30ti rođendan, engleska kompanija je novu ediciju najavila kao svež početak za stare i nove ljubitelje ove igre. Nova verzija igre dolazi sa prerađenim pravilima koja favorizuju kraće mečeve i podržavaju otvoreno i narativno igranje. Drugim rečima Warhammer 40.000 prati svog fantazijskog brata, Warhammer: Age of Sigmar.

Warhammer 40.000 Dark Imperium

Warhammer 40.000 Dark Imperium

Tradicionalna osnovna kutija ove igre se sada zove Dark Imperium. U ovoj kutiji se, po ustaljenoj šemi, nalaze dve armije : Space Marines i Death Guard. I to ne bilo koja Space Marines armija.

Kako kanon ovog univerzuma napreduje, tako napreduje i Imperija. Ovo su novi poboljšani marinci pod imenom Primaris Space Marines. Sa druge strane biće posrnuli marinci, sledbenici boga haosa  Nurgla, pod zastavom Death Guard.

Knjiga pravila na 280 strana donosi napredna pravila, smernice za igranje tri različita moda, veliki izbor misija i preko 100 strana istorije gde je objašnjeno šta se to, dođavola, promenilo u univerzumu.

Games Workshop je potvrdio da će postojeće armije moći da se koriste sa novim pravilima, čiji će osnovni deo, potreban za igranje, biti objavljena online 17. juna.

Games Workshop je ovim potezom zvanično osvežio i svoj drugi veliki brend, a sve u cilju privlačenja novih igrača koji trenutno imaju mnogo veći izbor stonih ratnih igara i proizvođača minijatura, nego pre dvadesetak godina. Ostaje da se vidi kako će stara garda prihvatiti promene i da li će nova, pojednostavljena pravila i pristup igri privući nove igrače.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.