News

Magic: The Gathering uvodi velike promene

Wizards of The Coast je započeo nedelju zvaničnih najava za njihovu kartičnu igru (CCG) Magic: The Gathering. Ove najave se odnose na budućnost same igre kao i svih njenih propratnih sadržaja (svetova, dodatnih proizvoda, online igranja, takmičenja itd.).

Prva i najvažnija informacija koju je WOTC juče najavio je da sa završetkom Ixalan bloka koji startuje u 29. septembra, kompanija planira da promeni raspored i format izdavanja novih karata u budućnosti.

Od iduće godine, kada ova igra slavi 25 godina postojanja, biće izdavana tri velika bloka u toku godine sa dodatnim osnovnim setom koji će biti objavljen tokom letnjih meseci.

Svaki veliki blok (Jesen, Zima, Proleće), legalan u Standard formatu, biće draftovan sam za sebe i imaće prepoznatljiv i sebi svojstven mehanički identitet. Ovi blokovi neće biti cepkani na manje setove koji su do sada izdavani u kraćim vremenskim intervalima.

Setovi koji će biti objavljeni svakog leta, Letnji Core Set,  će biti namenjeni novim igračima koji tek uplovljavaju u vode ove popularne kartične igre i neće biti na istom tehničkom nivou kao gorepomenuti blokovi.

Magic The Gathering

Magic: The Gathering – Plan novog formata izdavanja karata

Počevši od sredine jula, sa izlaskom Hour of Devastation seta iz bloka Ixalan, Gatewatch karakteri neće više biti glavni fokus u naraciji MTG svetova. Oni će nastaviti da budu prisutni, ali neće svaki heroj biti prisutan u svakom bloku. Štaviše, moguće je da budući blokovi karata ni ne sadrže ove karaktere. Oni će nastaviti da se koriste u Constructed formatu igranja.

Kompanija takođe planira da smanji izdavanje karata koje pripadaju The Masterpiece Series, zbog rastuće brige za kvalitetom ovog izdanja kao i cele igre.

Da li će evolucione promene koje WOTC uvodi u njihovog kartičnog giganta pomoći daljem razvitku i popularizaciji iste ostaje da se vidi.

Šta vi mislite o novim formatu izdavanja karata?

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.