News

UK Games Expo i Essen Spiel ove godine u virtuelnom izdanju

Dva zvučna imena evropskih sajmova društvenih igara, RPGova, minijatura i propratne industrije su se oglasila sa svojim planovima za digitalno okupljanje u 2020. godini.

Kao i ostali sajmovi koji su se odlučili da ove godine održe virtuelnu konvenciju (Origins, BGG, Gencon), ni UK Games Expo ni Spiel.digital neće izmišljati toplu vodu oko formata i programa svojih okpuljanja. Sajmovi će biti besplatni i dostupni svima. Koristiće se Discord i Zoom za međusobnu komunikaciju, okupljanje i dogovaranje a Twitch i YouTube za prenos intervjua, seminara i igračkih sesija. Tabletop Simulator, Tabletopia, Roll20, Fantasy Grounds, Astral i druge aplikacije za igranje društvenih igara i RPGova su tu da spoje igrače iz svih krajeva sveta.

Virtually Expo

Virtually Expo

UK Games Expo, koji je među prvima otkazao svoj sajam nakon izbijanja pandemije koronavirusa, je najavio svoje virtuelno izdanje i počeo transformaciju svojih socijalnih medija i sajta u pripremi za predstojeće okupljanje. Zakazani datumi za Virtually Expo su od 21. do 23. avgusta tekuće godine. Kako organizator navodi od 16. maja je započeto sređivanje sajta i socijalnih medija. Kao glavni sponzori ovog događaja navode se Catan, Paizo, Warhammer i Wayland Games uz pomoć Alley Cat Games, Cubicle 7, Greather than Games i mnogih drugih.

Spiel.digital

Spiel.digital

Essen Spiel 2020 poslednji otkazani evropski teškaš, će takođe dobiti virtuelno izdanje. Friedhelm Merz Verlag je ovo najavio dan nakon ukidanja ovogodišnjeg regularnog sajma. Od informacija trenutno nemamo ništa spektakularno sem da nas je izdavač uputio na veb adresu SPIEL.digital na kojoj trenutno nema ničega. Tvituje se da je digitalni sajam u pripremi nekoliko nedelja i da se očekuju stotine izlagača. Datum održavanja ovog virtuelnog sajma je isti kao i za otkazano okupljanje u Essenu – od 22. do 25. oktobra 2020. godine.

Živi bili pa videli! (HA!)

Da li ćete posetiti neke virtuelne sajmove društvenih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.