News

Portal Games najavio svoju prvu online konvenciju

PortalCon

Ove godine nema putovanja po sajmovima. Zato valjda imamo internet?

Usled globalne pandemije i zatvaranja granica za međunarodna putovanja (a i mnogo ljudi koji kijaju na sve strane), poljski izdavač Portal Games odlučio je da ovogodišnju konvenciju preseli na internet. PortalCon će se tako održati na Portal Games YouTube kanalu 10. i 11. jula. Gledaoce očekuju takmičenja, seminari, intervjui sa dizajnerima, specijalni gosti i, naravno, prikazi igara koje ovaj izdavač ima u ponudi. Ceo događaj će biti na engleskom jeziku.

“Kako ne možemo da se sretnemo sa fanovima ove godine, smatrali smo da je pravo vreme da napravimo online konvenciju”, izjavio je Ignjaci Trežvik, CEO Portal Games. Gospodin Trežvik se i inače jako zalaže za selidbu svih ovogodišnjih sajmova i konvencija na internet, što je i objasnio u poslednjem vlogu “Šta industrija mora što pre da shvati”. PortalCon se inače održava u Poljskoj u januaru.

Izdavač je inače početkom meseca testirao online vode sa online konvencijom za poljsku publiku. Događaj je trajao 20 sati, a u okviru istog održana je humanitarna aukcija za pomoć obolelima od COVID-19.

Kom Portal Games izdanju se najviše radujete ove godine? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.