News

Nove RPG igre 19.05.2020: Twilight 2000, Altered Carbon, Trudvang Adventures i još ponešto

Ove nedelje čitajte o novoj ediciji Twilight: 2000, Trudvang Adventures za 5e i Altered Carbon RPG. Tu su i informacije o Maximum Apocalypse RPG, Ubersreik Adventures II za Warhammer FRPG i Five and Infinity avanturama za Treefold (Modern AGE).

Twilight: 2000

Twilight: 2000

Twilight: 2000

Ako redovno čitate Pitchwise, setićete se da je Ranko pre, evo skoro, godinu dana, pričao i prisećao se Twilight 2000 RPGa uz muziku iz serije “Grlom u jagode”. Pošto vam je jasno da smo mi u redakciji trendseteri i vesnici mnogih dešavanja, neće vas začuditi i vest da je Free League Publishing odlučio da objavi novu ediciju ovog klasika. Twilight: 2000 će biti saradnja švedskog izdavača sa originalnim perima iz Game Designer’s Workshop i Amargosa Press, koja su zaslužna za prvo izdanje. Novo izdanje RPGa koji je objavljen 1984. godine biće baziran na Mutant Year: Zero pravilima koja pokreću mnoge Free League RPGove. Kickstarter kampanja za ovaj naslov se očekuje o avgustu, nakon koje će se igra naći i u prodavnicama. Ako želite da saznate više o ovom naslovu pročitajte Rankov tekst – RPG Retro Kutak – Twilight 2000.

Trudvang Adventures 5e

Trudvang Adventures 5e

Trudvang Adventures 5e

Bradati divljaci, gole žene, izlapeli šamani, fanatici, čudovišta, krv do kolena, sumoran svet. Trudvang gospodo, šta reći. Ovo nije igra za svakoga i izdavač to zna. Ovaj sistem prati ekipa lojalnih fanova koja je privučena eksplicitnim, tvrđim i “odraslijim” pristupom i prikazima u ovom fantastičnom svetu koji je mešavina skandinavskih i keltskih mitova. RiotMinds je najavio da sprema varijaciju ovog sistema i sveta (netaknutog), koji će biti kompatibilan sa Dungeons & Dragons 5e. Izdavač se nada da će uz pomoć Kickstarter kampanje, koja počinje 23. maja, uspeti da objavi ovu verziju knjige i ponudi ovaj svet široj igračkoj populaciji. Više informacija o predstojećem izdanju možete pronaći na sajtu izdavača.

Altered Carbon

Altered Carbon RPG i Altered Carbon RPG Deluxe Edition

Altered Carbon RPG i Altered Carbon RPG Deluxe Edition

Renegade Game Studios  i Hunters Entertainment su posle uspešne Kickstarer kampanje za Altered Carbon RPG najavili njegov dolazak u prodavnice u septembru ove godine. O planovima za ovaj naslov smo pisali u aprilu prošle godine, ali nije na odmet da vas podsetimo. Altered Carbon RPG baziran na romanima Ričarda Morgana, kod nas preveden kao Digitalni ugljenik, oslikava budućnost u kojoj ljudski um može biti digitalizovan i premeštan iz tela u telo. Knjiga je postala popularna pa je po njoj Netflix napravio i seriju od (trenutno) dve sezone. U prodavnice će, pored standardnog izdanja, stići i Deluks verzija knjige, kao i Game Master zaslon.

U ostalim vestima:

  • Rock Manor Games nas je obavestio da njihova društvena igra Maximum Apocalypse dobija i RPG. Nove knjige će biti finansirane preko Kickstarter kampanje a brza pravila već sada možete pročitati – Maximum Apocalypse RPG Quickstart.
  • Cubicle 7 je objavio knjigu avantura za Warhammer Fantasy Roleplay, Ubersreik Adventures II (This time its personal). U ovoj knjizi se nalazi pet novih avantura smeštenih u jedan od najpoznatijih i najvećih gradova u Starom svetu. Tu su i novi karakteri, događaji i lokacije koje će dodatno oslikati ovaj grad.
  • Green Ronin Publishing je odlučio da serijalizuje izdanje pod imenom Five and Infinity za svoj Treefold multiplanarni svet. Ovo je suplement za pomenuti svet koji koristi izdavačeva Modern AGE pravila i mesto štampanog izdanja, svako poglavlje će biti objavljivano online, kao PDF. Prvi delovi će biti uvod i zbirka informacija, dok će kasnija poglavlja biti avanture. Avanture će biti poređane tako da ranija poglavlja sadrže dogodovštine za karaktere nižeg nivoa dok će kasnije poglavlja donositi epske okršaje.
Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ste probali neku od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.