Boardgames

Nove društvene igre 22.05.2020: Imate li avanturistički duh?

Ove godine nema ništa od letovanja, a možda ni zimovanja. Pa, šta ćemo onda? Gde ići, kakve avanture doživeti i to iz udobnosti fotelje?

Nove društvene igre koje su najavljene ili već objavljene možda vas neće zaista odvesti na recimo Galapagos, ali pružaju podosta avanture. Igrači skloni ka fantastici će naći nove setove karata za Arkham Horror i Lord of The RIngs, oni koji više preferiraju mirniji pristup neka se otisnu brodićem i pridruže ekspediciji Čarlsa Darvina, a tu je ponešto i za sve koji pokušavaju da pronađu unutrašnji zen ili više vole avanturu vođenja biznisa. Avio biznisa. Na kraju ćemo pogledati i igru inspirisanu igrama i lokacijama o kojima ste možda samo čuli od roditelja. Pričamo o luna parkovima. Na šta ste vi mislili?

Arkham Horror: The Card Game – Return to the Forgotten Age

Arkham Horror: The Card Game - Return to the Forgotten Age

Arkham Horror: The Card Game – Return to the Forgotten Age

Fantasy Flight Games je najavio da se sprema dodatak za The Forgotten Age ekspanziju popularne Arkham Horror kartične igre. Kao što je radio Return to Dunwich Legacy i The Forgotten Age dobija isti tretman. Return to the Forgotten Age donosi nove scenarije, nezgodacije i protivnike koji se mogu dodati u ovu ekspanziju. Nove karte za igrače predstavljaju nadogradnju na postojeće istražitelje i nude nove opcije za špilove. Sve to dolazi u lepoj kutiji sa razdelnicima tako da možete da brzo poređate i spakujete karte. Ova ekspanzija ekspanzije se očekuje u prodavnicama tokom drugog kvartala 2020. godine.

Blue Skies

Blue Skies

Blue Skies

Džo Huber sa Rio Grande Games, posle uspeha igre Caravan, sprema novi naslov – Blue Skies. Ovo je euro igra u kojoj ćemo se baviti ekonomijom i biznisom avio kompanija 1979. godine tokom koje je američka vlada deregulisala ovu industriju. Igrači u ulozi novih avio kompanija pokušavaju da započnu posao u 30 gradova i 30 aerodroma. Ovo je igra za 2 do 5 igrača i traje do 60 minuta. Blue Skies se u prodaji očekuje krajem jula.

On the Origin of Species

On the Origin of Species

On the Origin of Species

Ornitologija, ako niste znali dragi čitaoci, je nauka koja proučava ptice. A pošto su ptičice u poslednje vreme jako popularna tema (izvesni Wingspan, recimo), izdavač Artana objavio je društvenu igru punu cvrkutanja. On the Origin of Species je igra u kojoj ćete, kao Čarls Darvin i njegova ekspedicija, putovati po Galapagos ostrvima i beležiti nove vrste životinja tu sve postoje. Ekspedicija ne traje predugo, pa će svako od istraživača pokušati da svoje znanje o novim vrstama što pre iskoristi i zaradi neke poene.

Karmaka

Karmaka

Karmaka

Chronicle Books i Hemisphere Games sprema igru o karmi i transcedentnosti. Karmaka je takmičarska kartična igra u kojoj će se igrači takmičiti na karmičkom putu ka transcedentnosti, usput skupljajući poene (karmu) za svoja dela. Počeće kao balegar a svojim delima i nedelima će se spremati za sledeći život u kome će možda biti prelepi papagaj ili tako nešto. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnicama bi trebala da se pojavi do kraja maja.

The Lord of the Rings: The Card Game – The Mines of Moria i Escape from Khazad-Dum

The Lord of the Rings: The Card Game – The Mines of Moria i Escape from Khazad-Dum

The Lord of the Rings: The Card Game – The Mines of Moria i Escape from Khazad-Dum

Nema priče iz sveta Gospodara Prstenova bez Morije i memljivih tunela ispod nje. Dva nova dodatka za The Lord of the Rings: The Card Game upravo donose scenarije u kojima ćete istražiti (i bežati iz) čuvene lokacije. The Mines of Moria je uvodna avantura kroz koju ćete se upoznati sa patuljačkim rudnicima, dok opšti krkljanac nastaje u Escape from Khazad-Dum. Obe mini ekspanzije donose po 7 quest karata i 70 karata sa susretima, a mogu se igrati nezavisno jedna od druge. Fantasy Flight Games ipak preporučuje da ih igrate redom kako biste imali pred sobom celu sliku i epsku avanturu.

Ultra Deluxe 2D Arcade Mega Fighter

Ultra Deluxe 2D Arcade Mega Fighter

Ultra Deluxe 2D Arcade Mega Fighter

WizKids je ovog proleća objavljuje igru za nas koji smo nostalgični za “buvarama” i lupanjem dugmića na već razlupanim arkadnim aparatima. Ultra Deluxe 2D Arcade Mega Fighter je komična adaptacija borilačkih video igara iz fliperana. U kutiji dolazi 15 boraca, a igrači ih mogu sukobiti u 1 na 1 i 3 na 3 duelima. Pobednik naravno ostaje, a žetone nabavite sami. Karte predstavljaju dugmiće, a kombinacijama istih izvodite specijalne poteze odabranog borca. Baš kao da igrate Street Fighter.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.