Articles

Terminator i Evil Dead 2 igre i dalje u limbu i pred mogućim otkazivanjem

Pakao loše vođenih Kickstarter kampanja, neodgovornosti i neispunjenih obećanja zahvatio je dve licencirane društvene igre.

Oficijalne društvene igre zasnovane na Evil Dead 2 i Terminator filmovima, na žalost hiljada fanova koji su ih podržali na Kickstarteru, možda nikada neće videti svetlost dana. Sa gotovo milion dolara u ukupnoj ”zaradi” na popularnoj crowdfunding platformi, Space Goat Productions još uvek nije siguran da li će i kada ispuniti obećanja i objaviti ove dve igre. Izdavač je već poprilično propustio najavljene datume izlazaka ovih igara, sa minimumom komunikacije i pokušajima da čak kampanjom na Wefunder sakupi sredstva za izdavanje igara, prodajući udeo u kompaniji.

Iako direktor i osnivač Space Goat, Šon Buri, tvrdi da je bilo šta sem truda da se obezbede dodatne finansije čista ”zla reč”, strpljenje osam hiljada finansijera ima granice. Evil Dead 2 igra sada kasni već dve godine (bila je najavljena za jul 2016. godine), dok Terminator ima malo više od godinu dana zakašnjenja. Kickstarter korisnici koji su podržali igru i tražili novac nazad su ostali bez odgovora, dok Space Goat navodi da je finansijski plan sastavljen na osnovu plana da se pomenute igre dostave tokom 2017. godine i zatim lansira još jedna društvena igra. Očigledno, plan je zakazao.

Kampanja na Wefunder i dalje traje, ali sa prikupljenih 3000 (od 250 hiljada) dolara, već je jasno da ovo neće spasiti finansije neiskusnog izdavača. Iz Space Goat Productions navode da ne odustaju od potrage za alternativnim načinima za finansiranje i da će tokom narednih nedelja izdati novo saopštenje.

Advertisements

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.