Articles

MTG Nacionalno prvenstvo 2018 – Telarov, Tančić i Guteša u reprezentaciji

Prošle subote, u klubu Conflux održano je Nacionalno prvenstvo, najznačajniji i najzanimljiviji turnir za sve aktivne igrače Magic: The Gathering u Srbiji.

Na najvećem zvaničnom turniru u našoj zemlji 81 takmičar se nadmetao za titulu nacionalnog šampiona, dva preostala mesta u reprezentaciji i odlazak na Svetsko prvenstvo (World Magic Cup) koje će se održati u Barseloni od 14. do 16. decembra. Reprezentaciju čine tri člana – finalisti Nacionalnog turnira i igrač sa najviše pro poena aktuelne sezone.

MTG Reprezentacija (s leva): Aleksa Telarov, Dragan Tančić i David Guteša. Pobednik Modern turnira: Ivan Kleiner (FOTO: Javorko Petričević)

MTG Reprezentacija (s leva): Aleksa Telarov, Dragan Tančić i David Guteša. Pobednik Modern turnira: Ivan Kleiner (FOTO: Javorko Petričević)

Aleksa Telarov se takmičio na turniru iako je imao zagarantovano mesto u reprezentaciji na osnovu najviše osvojenih pro poena. U finalu je pobedom nad Davidom Gutešom osvojio titulu Nacionalnog šampiona i time potvrdio da je naš najbolji igrač. Guteša je ceo turnir odlično igrao sa špilom Mono-Red Flame of Keld ali to nije bilo dovoljno protiv Aleksinog R/B Aggro špila.

Dok je finale proteklo u opuštenoj atmosferi, prava drama se odvijala u borbi za treće mesto. Meč koji je odlučivao o trećem članu reprezentacije vodio se između Vladimira Belopavlovića (Blue-Green Stompy), bivšeg reprezentativca koji se vratio Medžiku posle desetogodišnje pauze, i mlađanog Dragana Tančića (Mono-Red Aggro), koji se na Nacionalno kvalifikovao preko Last Chance Qualifiers turnira, održanog dan ranije, jer nije imao dovoljno poena.

U odlučujućoj trećoj partiji Belopavlović iako je imao Ghalt-u u igri nije mogao da nanese dovoljno štete za pobedu ali nije odustajao od partije. “Koliko ćeš još da me zezaš dok ne odem u Barselonu?” bilo je pitanje koje je Tančić sa osmehom postavio kada je već svima postalo jasno da Belopavloviću gubi partiju u sledećem potezu jer nije imao rešenje za Rekindling Phoenix-a. Nakon toga Belopavlović je sportski pružio ruku trećem članu ovogodišnje reprezentacije Srbije – Draganu Tančiću.

Posle 7 rundi takmičenja – 4 runde Standard Constructed-a i 3 runde Draft Core Set 2019 mesto u najboljih osam izborili su:

Čak 6 crvenih špilova u top osam dokaz je da je to najdominantnija vrsta u sadašnjem standardu. Da li će tako i ostati, videćemo po izlasku nove edicije Guilds of Ravnica krajem septembra. Kuriozitet je da ni jedna kontrola nije ušla u top 8, najverovatnije zbog velike brzine Mono-Red Flame of Keld špilova.

Wizards of the Coast su za sve učesnike obezbedili vredan promo foil a za reprezentativce plaćen prevoz do Barselone i pro peone. Organizator turnira, klub Conflux, podelio je po buster svakom igraču i zajedno sa ovogodišnjim sponzorom Ultra Pro, kutijice i slivove. Igrači u top 8 su dobili dodatne nagrade u vidu velikog broja bustera a Ultra Pro im je darovao nagrade u vidu ranaca, torbi, kutija i dr. Za regularnost turnira pobrinula se sudijska trojka: glavni sudija Milorad Pavlović-Mojo i pomoćne sudije Nikola Vulović i Uroš Pavlović.

Održan je i sporedni turnir za sve zainteresovane igrače koji nisu prošli u top 8. Format je bio Modern, takmičilo se 14 igrača a pobedio je Ivan Kleiner.

Verujemo da će naša reprezentacija ostvariti dobar rezultat ove godine u Barseloni a mi ćemo ih pratiti i navijati za njih!

Autor: Javorko Petričević

This slideshow requires JavaScript.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.