Boardgames

Nedeljne vesti 7.9. – 14.9.2018

Pločice su uvek u modi. U kupatilu i na stolu. Tales of Glory nam donosi još jedno fantazijsko ređanje istih dok Horrible Games sprema ekspanziju i novu ediciju mućkalice Potion Explosion. Kada smo kod novih edicija, Eggertspieleov hit iz 2014. godine Camel Up se vraća sa boljim ilustraciojama i komponentama. Pandemic ko pandemic, na sebe privlači razne teme, te se ovaj put na ovaj, sada već brend, zalepilo rimsko carstvo u Pandemic: Fall of Rome. Tu je i nova ekspanzija za Kill Team iz Games Workshop kao i ekspanzija za, kako je u redakciji zovemo, Pesnicu za Odina. Uživajte!

Pandemic: Fall of Rome

Odbranili smo svet od bolesti, Cthulhua i poplava, a sada ćemo ga braniti od… invazije varvara? Z-Man Games je najavio sledeću igru u Pandemic serijalu, Pandemic: Fall of Rome, u kojoj će šarene kockice predstavljati horde koje prete rimskoj imperiji – Anglo-Saksonci, Goti, Vandali i Huni. Umesto otkrivanja leka, sklapaćete saveze sa ovim plemenima i tako jačati Rim, a u igru je uvedeno i rolanje kockica (blasfemija!) kojima se simuliraju sudari vojski. Pandemic: Fall of Rome izlazi u poslednjem kvartalu ove godine.

 

Camel Up! 2nd edition

Eggertspiele je najavio drugo izdanje svoje igre Camel Up, koja je pre četiri godine osvojila prestižnu Spiel des Jahres nagradu. Trka kamila oko piramide će dobiti fejslift, pre svega u vidu plastične piramide kojom se izbacuju kockice, ali i po pitanju mehanika pa ćete moći da igrate se dodatkom divljih kamila koje trče na suprotnu stranu i prave opšti haos. Igra će premijeru imati na Essen Spiel u oktobru, a ubrzo potom stiže i u prodavnice.

A Feast for Odin: The Norwegians

Masivna igra Uve Rozenberga o gladnim Vikinzima dobija veliku ekspanziju krajem ove godine. A Feast for Odin: The Norwegians dodatno proširuje već ogromnu igru novim zemljama koje možete osvojiti, dobrima, izazovima i, naravno, klopom. Tri nove velike table dodaju pregršt opcija, a moći ćete da idete u lov ili uzgajate domaće životinje, dok svoje mirno selo unapređujete još boljim građevinama. Ekspanziju će objaviti Z-Man Games.

Potion Explosion: The 6th Student

Eksplozija napitaka nas očekuje ove jeseni, jer iz Horrible Games najavljuju novo izdanje i ekspanziju za Potion Explosion. Ova porodična igra sakupljanja šarenih klikera će u drugom izdanju, ali i ekspanziji The 6th Student, dobiti plastični nosač za klikere. Ekspanzija, očigledno, povećava broj igrača, uvodi mandragoru kao novi sastojak i napitke za koje ćete morati da delite sastojke sa drugim igračima. Sve ovo stiže na Essen Spiel u oktobru.

Tales of Glory

Spremite se da hrabro slažete pločice, jer je Ankama najavila novu avanturističku igru Tales of Glory. Epsku priču svog odabranog heroja ćete odmotavati sakupljajući pločice questova i susreta sa fantastičnim protivnicima, kako biste kroz deset ”godina” bili najslavniji (i poželjno najbogatiji) heroj za stolom. Ovo je prva objavljena igra Romena Častana, a za prelepe crteže bio je zadužen Mgel Koimbra (Small World). Tales of Glory izlazi u novembru ove godine.

Warhammer 40,000 Kill Team – Rogue Trader

Warhammer 40,000: Kill Team tek što je izašao iz Games Workshop kujne, a već stiže i prva džinovska ekspanzija. Rogue Trader će u igru doneti heroje Warhammer 40K univerzuma, trgovce i istraživače, koji će biti idealna proširenja za vaše male, ali odabrane ekipe tabadžija. Table i prepreke će biti nešto više klaustrofobične nego inače, dok su nove igrive fakcije Elucidian Starstriders i Gellerpox Infected, a moći ćete da ih koristite i za ostatak Kill Team kampanje. Ekspanzija je u prodaji od ovog meseca.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.