Boardgames

Nedeljne vesti 26.1. – 2.2. 2018

Volite li da se kartate? Ne, ne mislimo tu na tablić ili igranje magaraca, već kartanje lavkraftovskim užasima, disko nindžama i amazonkama. U redu, u redu, znamo da smo vas zbunili, ali će vam biti jasnije kada prelistate šta je sve od društvenih igara i ekspanzija bilo najavljeno ove nedelje.

Arkham Horror: The Forgotten Age

Arkham Horror: The Forgotten Age

Mašinerija pod imenom Fantasy Flight Games ne usporava ni malo. Kompanija je najavila novu deluks ekspanziju za kooperativnu kartičnu igru Arkham Horror, pod imenom The Forgotten Age.

Bazirana na naučnoj ekspediciji koja je tražila izgubljeni grad Asteka, The Forgotten Age donosi dva nova scenarija koji su prvi deo nove kampanje. U potrazi za otkrićima istoričara Alehandra Vela, igrači istražuju džunglu i ruševine, a njihove akcije menjaju tok samog vremena. Ekspanzija takođe donosi i novu istraživačku mehaniku koja prikazuje nepredvidljivu prirodu ekspedicije u džungli.

FFG planira da ova ekspanzija bude dostupna za nekoliko meseci.

Dark Souls: The Card Game

Dark Souls: The Card Game

Steamforged Games će posle hit društvene igre Dark Souls, koja je bazirana na istoimenom kompjuterskom hitu, objaviti i Dark Souls: The Card Game. Ovo će biti kooperativna deckbuilding igra, koja se očekuje u prodavnicama tokom marta tekuće godine.

Do četiri igrača će istraživati ruševine, boriti se protiv raznovrsnih neprijatelja i skupljati duše i opremu, pomoću kojih će štelovati svoj špil karata. Sve ovo će raditi zarad okršaja sa finalnim neprijateljem koji je srce cele partije. Igrači moraju biti pažljivi kako troše karte iz špila jer je jedini način za osveženje špila i njegovo ponovno korišćenje odmor kod lomače.

Imperial Settlers: Amazons

Imperial Settlers: Amazons

 

Portal Games polako otkriva kada nam stižu ranije najavljena izdanja za 2018. godinu. Tako će sledeća velika ekspanzija za Imperial Settlers doneti još jednu frakciju, Amazonke, moćne ratnice koje takođe tokom igre menjaju svoj špil karata kako bi ga vremenom pojačale. Ovo će biti i zanimljiva frakcija za igrače koji do pobede žele da dođu izgradnjom gomile jeftinih građevina, jer Amazonke dobijaju brojne bonuse tokom gradnje. Ova ekspanzija nas očekuje u drugoj polovini 2018. godine. Pre toga, 2. maja izlazi špil We Didn’t Start The Fire, čijih 50 karata dodaje nove osnovne građevine i uvodi granice između igrača.

Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island

Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island

Druga velika najava iz Portal Games je nova ekspanzija za Robinson Crusoe. Prvobitno najavljena kao The Lost City of Z, Robinson Crusoe: Mystery Tales priča o pukovniku Persiju Fosetu i uvodi mehanike ludila, što znači da će ova čuveno teška igra postati još surovija. Ne dajte da vas šarena kutija zavara! Pored pomenute kampanje sa 5 misija, u kutiji ćete dobiti i komponente koje možete da koristite sa osnovnom igrom, kao i 10 novih likova. Ova ekspanzija se očekuje krajem 2018. godine.

Coimbra

Coimbra

Eggertspiele, koji je u vlasništvu Plan B Games, je najavio igru Coimbra, koja oslikava Portugal u 15. veku tokom Age of Discovery. Igru su dizajnirali Flaminia Brasini i Virdžinio Gigli koji su radili na Lorenzo il Magnifico i Leonardo da Vinci. Coimbra pigrače postavlja u ulogu lidera velikih porodica koji pomoću svog uticaja razvijaju odnose sa manastirima i univerzitetima a pomoću svog zlata finansiraju ekspedicije. Igra će se prvi put pojaviti u avgustu na predstojećem Gen Con sajmu.

Smash Up: That 70s

Vesele sedamdesete su tema sledeće ekspanzije za uvek popularnu ”shuffle building” igru iz AEG. Smash Up: That ’70s Expansion će u igru gde već imamo dinosauruse sa laserima, opasno ljupke mačiće i posadu Zvezdanih staza uvesti još filmskih i muzičkih ikona koje uopšte nisu iskopirane iz stvarnog života. A da li je išta bilo popularnije u sedamdesetim od kung fu filmova i disko muzike? Ako i vas udara nostalgija, spremite zvoncare i afro frizure za mart kada izlazi ova ekspanzija.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.