Articles

Essen Spiel 2017: Portal Games konferencija za medije

Portal Games konferencija za medije

Portal Games konferencija za medije

Prvog dana Essen Spiel 2017 sajma u Nemačkoj, Portal Games je održao konferenciju za medije na kojoj su bili i predstavnici vašeg omiljenog Pitchwise.net sajta. Na ovom okupljanju  predsednik Portal Games, Ignacij Trževiček, izneo je planove svoje kompanije za 2018. godinu.

Štand Portal Games je bio naoružan sa dovoljno kopija First Martians i Alien Artifacts

Gospodin Trževiček je bio zadovoljan da sada, kada su dve velike najavljivane igre, First Martian i Alien Artifacts konačno stigle do igrača, može da govori o planovima kompanije za sledeću godinu. On je izneo stav kompanije da će godišnje izdavati maksimalno dve nove igre, uz širok spektar dodatnog materijala za već postojeće igre. On je naglasio da će Portal Games nastaviti da podržava sve svoje izdate igre i da ih neće zapostaviti zarad izdavanja velikog broja novih igara na godišnjem nivou.

Novi naslovi Portal Games za 2018. godinu: Monolith Arena i Detective

Novi naslovi Portal Games za 2018. godinu: Monolith Arena i Detective

Dve nove igre koje će se pojaviti u 2018. godini su Detective i Monolith Arena. O modernoj krimi igri Detective smo već pisali u martu, a ona kombinuje rešavanje kriminalnih slučajeva na stolu kao i traženje tragova i informacija na fiktivnom vebsajtu vladine organizacije ARES kao i pretraživanje interneta u potrazi za pravim informacijama koje će pomoći rešavanje slučajeva.

Druga, potpuno nova igra koja je najavljena je Monolith Arena. To je fantazijska borba u areni koju je dizajnirao Mihal Orač (Neuroshima Hex!, Cry Havoc, This War of Mine). Ukratko, ovo je fantazijska Neuroshima Hex!, gde svaka frakcija ima monolit sastavljen iz više delova. Ispod svakog dela se nalazi specijalna moć koju igrač izabere za svoju frakciju. Što igrača protivnici više batinaju, monolit se lomi i otkriva skrivene moći koje koriste da se vratite u borbu. Ova igra za 2-4 igrača će biti dostupna na GenCon sajmu 2018. godine.

Alien Artifacts: Doscovery i Robinson Crusoe: The Lost City of Z

Alien Artifacts: Doscovery i Robinson Crusoe: The Lost City of Z

Gospodin Trževiček je takođe najavio i nekoliko ekspanzija. Robinson Crusoe: The Lost City of Z je druga ekspanzija za Robinson Crusoe. Dodatak se pozabavio poručnikom Persijem Facetom, velikim istraživačem koji je zagazio duboko u Amazon u potrazi za mističnim izgubljenim gradom Z. Ekspanzija donosi nove mehanike, Horror i Sanity, kao i nove karaktere, žiotinje i misteriozne karte. U pakovanju će biti pet misija koje su povezane u kampanju.

Iako zvanično pušten u prodaju nekoliko sati pre konferencije za štampu, Alien Artifact ima najavljenu ekspanziju. Kompanija trenutno radi na Alien Artifacts: Discovery, dodatku koji nastavlja priču i uvodi Alien Resources karte.

Imperial Settlers: We Didn't Start the Fire i Neuroshima Hex: Iron Gang Hexpuzzle Pack

Imperial Settlers: We Didn’t Start the Fire i Neuroshima Hex: Iron Gang Hexpuzzle Pack

Neuroshima Hex! će dobiti ekspanziju Iron Gang Hexpuzzle Pack koji će igračima doneti zagonetke na tabli koje će oni tokom okršaja rešavati. Imperial Settlers: We Didn’t Start The Fire je treći dodatak za ovu popularnu deck/ engine building igru, koji će na sto doneti nove karte i povećani kvalitet i svežinu pri ponovnom igranju igre.

Kasnije na sajmu smo imali priliku i lično da upoznamo Ignacija Trževičeka, sa kojim smo i kratko pričali o kompaniji, ali ga i priupitali oko problematičnih knjižica sa pravilima koje su imale igre Cry Havoc i First Martians. Ako se možda ne sećate naše Cry Havoc recenzije, pomenuli smo kako smo nailazili na situacije da nam nešto u igri nije bilo jasno, a to rulebook nije uspevao da nam razjasni. Gospodin Trževiček nam je objasnio da se već neko vreme radi na rešenjima oko pisanja boljih rulebookova, između ostalog i da se lično našao sa Korijem Koniečkom iz Fantasy Flight Games kako bi diskutovali o pisanju pravila. Između ostalog, Portal Games je promenio način testiranja svojih igara i nove prakse su primenjene tokom izrade Alien Artifacts. Posetioci Essen Spiel sajma nisu imali zamerke, a mi ćemo to uskoro moći da proverimo kada budemo zaigrali redakcijski primerak igre.

Vlasnik Portal Games, Ignacij Trževiček i glavni urednik Pitchwise.net, Veljko Vuković

Vlasnik Portal Games, Ignacij Trževiček i glavni urednik Pitchwise.net, Veljko Vuković

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.