News

Dungeons & Dragons beleži rast šestu godinu zaredom

Po podacima iz Wizards of the Coast štaba, 2019. godina je bila najbolja godina u istoriji legendarnog RPGa Dungeons & Dragons.

Dungeons & Dragons je prošle godine proslavio 45. rođendan, a istovremeno i petu godišnjicu najnovije 5th Edition knjige. Kako se navodi u izveštaju, franšiza i igra rastu bez prestanka već šest godinu za redom, a prodaja Starter Box setova za početnike je skočila za 300%. U Evropi je prodaja skočila za 65% i veća je za četiri puta nego 2014. godine. Naglašeno je i da je procenat igrača koji se identifikuju kao žensko porastao i da je sada 39%.

“Nakon najveće godine u istoriji naše franšize, Dungeons & Dragons je popularniji nego ikada sa preko 40 miliona fanova na globalnom nivou. Rast popularnosti u Evropi je doprineo tome i nastaviće se i u 2020. godini. Sa ekspanzijom u društvene igre, striming zabavom i digitalne igre, nastavićemo da novim fanovima predstavimo naš legendarni svet fantazijskog pripovedanja još mnogo godina”, izjavio je Dan Baret, EU senior brand manager D&D.

Kompanija je svoj uspeh i rast Dungeons & Dragons RPGa sumirala u zanimljivi infografik. Pročitajte i naše recenzije Dungeons & Dragons Player’s HandbookDungeons & Dragons Dungeon Master Guide i Dungeons & Dragons Monster Manual knjiga koje čine osnovu pete edicije.

Da li ste i vi među 40 miliona D&D igrača? Zanima vas ovaj RPG? Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.