Boardgames

Otkazana ovogodišnja Catan i Carcassonne svetska prvenstva

Pandemija koronavirusa nastavlja turbulentno da menja naše kalendare za 2020. godinu, kada nijedan događaj više nije siguran da li će biti odložen ili se uopšte održati.

U jeku sveopštih odlaganja i otkazivanja, dva svetska šampionata u društvenim igrama su donela tešku odluku da ovogodišnjih turnira – uopšte ne bude. Prvi veliki događaj, Catan World Championship, a sa istim i Catan World Tour i Catan Global Day će biti pomereni za 2021. godinu. Novi datumi za svetski šampionat u Catanu će biti od 5. do 8. novembra 2021. godine, a lokacija će ostati nepromenjena, tojest Malta. Organizatori dodaju da će se ovim zapravo poboljšati raspored dešavanja, jer se recimo neće dogoditi poklapanje sa Olimpijskim igrama. Evropski šampionat je takođe pomeren, na 2022. godinu, a ova dva šampionata će nastaviti da se smenjuju kao do sada.

Carcassonne

Carcassonne

Zbog COVID-19 je otkazano i ovogodišnje izdanje Carcassonne World Championship, velikog finala koje se tradicionalno održava na Essen Spiel sajmu u Nemačkoj. Štaviše, još uvek nije sigurno ni da li će se najveći sajam društvenih igara održati ove godine, jer ipak gužva od preko 200 hiljada ljudi predstavlja problem u ovim vremenima. Hans im Gluck, izdavač Carcassonne i organizator turnira, objavio je i dobru vest – sledeće godine će iz svake države moći da na finale odu dva igrača, po prvi put u istoriji ovog šampionata. Na organizatorima lokalnih kvalifikacija je samo da još odluče da li će održati kvalifikacije u dve etape, ili će se sve kompletno odložiti za sledeću godinu.

Nakon ovih objava oglasila se i kompanija Merz Verlag, koja organizuje Essen Spiel. Naglasili su da se i dalje priprema ovogodišnje izdanje sajma, uz napomenu da, ukoliko nemačke vlasti budu uvodile stroge mere, posetioci i izlagači će biti obavešteni i, samim tim, vraćen novac za štandove i karte.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.