Boardgames

Nove društvene igre 25.04.2020: Jel’ ti to dedin kaput?

Retro je opet u modi, bilo da je to sakupljanje ploča ili nošenje dedinog kaputa. Pitchwise starinarnica, za razliku od drugih, ima samo vruće novitete, ali je ove nedelje svima zajedničko to što su na neki način retro. Par igara nas vraća u prošlost, jedna je osvežavanje klasične društvene igre Riziko, tu je i Blade Runner, jedna tradicionalna klopa oko koje se biju galebovi, ali i igra u kojoj bukvalno sakupljate stare stvari. Fali samo da uz istu dolaze hipsterski šal i naočari sa četvrtastim ramom.

Viscounts of the West Kingdom i Tomesaga

Viscounts of the West Kingdom

Viscounts of the West Kingdom

Svakoj priči dođe kraj pa i priči o zapadnim kraljevstvima. Renegade Game Studios je posle uspešne Kickstarter kampanje najavio da Viscounts of the West Kingdom stiže u prodavnice tokom četvrtog kvartala 2020. godine. Ovo je treća igra u trilogiji o zapadnim kraljevstvima i u njoj ćemo se u ulozi aristokrata i noblesa uhvatiti u koštac sa ekonomskim problemima i propadanjem. Zidaćemo zgrade, pisati manuskripte, kupovati zemlju i održavati kraljevstvo u plusu. Pored ovog naslova biće objavljena i publikacija The West Kingdom Tomesaga koja sadrži nove opcije za igranje sve tri igre iz ove serije. U njoj ćemo naći i kampanjsku varijantu gde ćemo igrati kroz celu seriju igara uz propratnu priču. Viscounts of the West Kingdom je igra za 1 do 4 igrač i traje oko 90 minuta. The West Kingdom Tomesaga za ovu seriju igara se očekuje u prodavnicama tokom decembra ove godine.

Vintage

Vintage

Vintage

Stare stvari su ponovo moderne, a priliku da budemo hipsteri koji sakupljaju vintidž drangulije imaćemo u društvenoj igri Vintage. Igrači će odlaziti na buvljak gde će grabiti komade nameštaja i dragocenosti iz druge polovine prošlog veka, pokušavati da prvi pazare najbolje predmete i paze da im drugi hipsteri ne ukradu ništa. Brza igra uz solidnu količinu mozganja, baš kakvu i očekujemo kada vidimo da je potpisan Bruno Faiduti. Matagot je trebalo igru da objavi početkom meseca, ali je zbog odložene proizvodnje izlazak pomeren na drugu polovinu ove godine.

Risk: Warhammer 40000

Risk Warhammer 40000

Risk Warhammer 40000

Jer naravno da Warhammer 40k Monopol nije bio dovoljan! Warhammer Riziko ima mnogo više smisla s obzirom da je priča o beskrajnom intergalaktičkom ratu 41. milenijuma. Kakvi hoteli, kakvi bakrači. Ipak, ovo nije samo nalepljena licenca, kao što je obično slučaj sa raznim izdanjima Risk. The OP navodi da svaka od pet zaraćenih strana (Ultramarinci, Orkovi, Genestealers, Eldar i Haos marinci) ima drugačije specijalne moći, a osim klasičnog osvajanja teritorije pokušavaćete i da izvršite tri misije dok usput dobijate nove strateške opcije u nagradnim kartama. Risk: Warhammer 40,000 izlazi ove jeseni.

Poisons

Poisons

Poisons

Ove nedelje na spisku imamo još jednu igru na kojoj je radio Bruno Faiduti, a u pitanju je igra rizika i blefiranja na gospodskoj zabavi gde se otrov olako sipa u piće. Posions je igra za 3 do 8 igrača gde vaše karte potencijalno mogu da budu pomenuti otrov, a odigravanjem istih ispred drugih igrača lagano ćete im puniti čaše. Nakon toga, birate da li ćete popiti naiskap, ili ipak odmahnuti jer vozite društvo posle. Ankama je za sada objavila samo francusko izdanje igre, dok se internacionalna verzija očekuje u narednim mesecima.

Fish ‘n’ Chips

Fish & Chips

Fish & Chips

Na obližnjoj plaži nastala je pometnja – pelikani i galebovi se međusobno čerupaju oko poslednjih ostataka klasične klope engleskog primorja, naslovnog Fish & Chips. Do 8 igrača će se podeliti u timove i pokušavati da ugrabe što više ribe ili makar da budu gazde jednog od tri regiona. Ovo je igra preciznosti, jer su krompirići u obliku diskova koje ćete bacati na tablu kako biste klopali ili se borili sa protivničkim pticama. Studio H ovu igru upravo dostavlja u prodavnice širom Evrope.

Blade Runner 2049: Nexus Protocol

Blade Runner 2049: Nexus Protocol

Blade Runner 2049: Nexus Protocol

Wizkids nam je spremio igru skrivenih identiteta ofarbanu u temu Blade Runner filmova. U Blade Runner 2049: Nexus Protocol Dekard i grupa blejdranera jure poslednjeg replikanta koji se vešto skriva među ljudima. Detektivi moraju otkriti identitet replikanta skupljajući dokaze i ispitivajući svedoke. Cilj je pronaći poslednjeg Nexus Protocol replikanta koji se krije među samim blejdranerima. GASP! Ovo je igra za 3 do 6 igrača i traje oko 30 minuta. Igra se u prodavnicama se očekuje tokom aprila.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.