Boardgames

Ankh je nova igra iz CMON koja obara rekorde na Kickstarteru

Ankh Gods of Egypt

CMON je još jednom na naslovnoj strani Kickstartera. Iznenađeni? Nismo ni mi.

Izdavač poznat po ekstremno uspešnim kampanjama i igrama prepunim minijatura je… ponovo lansirao igru prepunu minijatura. U pitanju je Ankh: Gods of Egypt, treća društvena igra u trilogiji mitoloških igara koje je dizajnirao Erik M. Leng. Ovo je naslednik igara Blood Rage i Rising Sun, koji nas nakon nordijske i azijske mitologije upoznaje sa egiptskom mitologijom na specifičan CMON način. A, kao što smo očekivali, igra je razbila svoj cilj gotovo istog trenutka kada je pokrenuta kampanja – bilo je potrebno svega 15 minuta da se sakupi 300 hiljada dolara.

Svaki od igrača će biti u ulozi jednog od najmoćnijih bogova (Ra, Amun, Oziris, Anubis, Izis) i pokušavaće da okupi sledbenike i postane novo vrhovno božanstvo drevnog Egipta. Poput Blood Rage, konflikte ćete rešavati kartama, a svaki od bogova ima svoj špil sa unikatnim moćima i akcijama. Igra je, navodi CMON, vrlo kompetitivna, a glavna novotarija je mini tabla preko koje birate akcije i pokrećete borbe.

Kao i većina CMON projekata, Ankha košta ravno 100 dolara (plus poštarina), a očekivani datum izlaska ove društvene igre je maj 2021. godine. Kampanja je trenutno na 1,2 miliona dolara, a do kraja je ostalo još 17 dana. Videćemo da li će uspeti da nadmaši Marvel United, prethodni CMON projekat koji je sakupio skoro 3 miliona dolara. Ovaj izdavač se takođe priključio i akciji poklanjanja igara tokom karantinskog perioda, pa možete besplatno preuzeti njihovu kartičnu igru Xenoshyft.

Da li planirate da podržite ovu Kickstarter kampanju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.