Boardgames

Nove društvene igre 04. 04. 2020: Džejson vas poziva na kampovanje

Tu smo da vam skrenemo pažnju sa svakodnevnih karantinskih dešavanja na vaš omiljeni hobi. Nove nedeljne vesti su stigle i u njima čitajte o ekspanzijici-mici za My Little Scythe, novoj kartičnoj igri Stick ‘Em, nastavku TIMES Stories i pristupačnijoj verziji naučnofantastične borbe na tabli Infinity CODEONE. Saznajte i kada dve velike filmske franšize, Osmi Putnik i Petak 13ti dobijaju svoje kartonsko izdanje. Uživajte!

TIME Stories Revolution: Experience & Hadal Project

TIME Stories Revolution: Experience & Hadal Project

Space Cowboys su objavili dve igre iz novog TIME Stories Revolution ciklusa, Experience i The Hadal Project. Nakon prošlogodišnjeg finala originalne igre, usledio je tzv. plavi serijal nezavisnih igara koje su nastale iz dosadašnjeg iskustva izdavača i obećavaju brže odigravanje i nove zabavne mehanike. The Hadal Project je punokrvna sci-fi avantura u kojoj istražujete lek za smrtonosni virus (hm, zvuči poznato?), odnosno naslovnu korporaciju koja stoji iza globalne katastrofe. Sa druge strane je Experience, scenario koji je zamišljen kao spojna tačka celog aktuelnog serijala i čije se klupko intriga odmotava između ostalih misija. Obe igre lagano dolaze u prodavnice širom Evrope.

Stick' Em

Stick’ Em

Capstone Games je najavio malu kartičnu igru pod imenom Stick ‘Em. Ovo je adutska igra gde igrači biraju boju bola i trude se da izbegnu skupljanje karata koje odgovaraju toj boji. Da da, niste znali? Bol ima boju. Eto, kada igrate crvene rukavice, bol je crvene boje. Sad znate. Da nastavimo… Sve ostale boje bola će doneti poene. Mala igra, malo pakovanje i traje malo, 20, minuta za dosta igrača, 3 do 6. U prodavnicama se očekuje tokom juna.

Friday the 13th: Horror at Camp Crystal Lake

Friday the 13th: Horror at Camp Crystal Lake

Kultni horor film možda nije uspešno vraćen na velike ekrane filmom iz 2009. godine, ali je moguće da će The OP uspeti da ponovi taj jedinstveni osećaj jeze u kampu Crystal Lake. Ovaj izdavač najavio je društvenu igru Friday the 13th: Horror at Camp Crystal Lake, brzu igru preživljavanja i izbegavanja Džejsona gde vas svaka akcija dovodi korak bližu druženju sa ovim veseljakom sa velikim nožem. Igrajući kao tipični slasher stereotipi, igrači će sakupljati predemte i pokušavati od njih da spoje ubojita oružja kako bi preživeli pet noći užasa i možda ostali na kraju sa glavom na ramenima. Horor dolazi na naše stolove ovog leta.

 Aliens: Another Glorious Day in the Corps!


Aliens: Another Glorious Day in the Corps!

Proveravajte te ćoškove da ne biste završili kao paprikaš za Tuđina (odbijamo da ga zovemo Osmi Putnik) u igri Aliens. Izdavač Gale Force Nine obećava da će ova kooperativna horor igra biti verna adaptacija filma, sa igrivim likovima koje dobro znamo, ali i slinavim vanzemaljcima koji vas sladokusno gledaju kao grilovani sendvič dok vam tačkica na skeneru sve više i više prilazi i pišti. Uf, već nas oblio hladan znoj. Aliens društvena igra izlazi na jesen, a pored ove igre Gale Force je najavio i novo izdanje Spartacus.

Infinity CodeOne: Kaldstrom

Infinity CodeOne: Kaldstrom

Kod nas veoma popularna igra sa minijaturama Infinity će uskoro postati dosta pristupačnija početnicima, pa ćete drugare lakše da nav… ubedite da igraju sa vama. Novi proizvod je Infinity CodeOne: Kaldstrom, kutija sa svim materijalima za igru u dva igrača. Tu je 14 minijatura, knjiga pravila koja ujedno objašnjava i svet igre, paket 3D terena (sa slike) i naravno kockice. Sa izlaskom ove kutije krajem aprila, izdavač Corvus Belli se nada prilivu novih igrača u ovaj zabavni skirmish svet, a nešto kasnije sprema i društvenu igru Infinity Defiance.

My Little Scythe: Pie in the Sky

My Little Scythe: Pie in the Sky

Simpatično-slatkasti My Little Scythe dobija ekspanziju. A ima li šta slađe od pite? Nema, naravno. Stonemaier Games je najavio My Little Scythe: Pie in the Sky donosi dva nova kraljevstva u igru, leteći brod i specijalne sposobnosti kako bi porodična verzija Scythe postala malko kompleksnija za mlade igrače koji su “doktorirali” osnovnu igru. Za sada nije poznato kada će se ova ekspanzija naći u prodaji, kao ni koja je preporučena maloprodajna cena.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.