Boardgames

Nove društvene igre 28. 03. 2020: 88 milja na sat

“Great Scott”, uzviknuo je smešni raščupani doktor, dok je njegov automobil ostavljao vatreni trag iza sebe i zatim netragom nestao. Negde… u budućnost! Ha!

Gledate i čitate još jedno izdanje nedeljnih vesti, a osim povratka u budućnost vratićemo se i u prošlost u vreme goropadnih Rimljana i još goropadnijih naroda sa Kavkaza, ali i Drakule. Delimično držeći se filmske teme sa početka videćemo i kako zaista nastaju scenariji u Holivudu, ali i šta je to Marina kapija. Karte su na blagajni, kokice nadamo se da već imate, pa da pokrenemo ovu projekciju…

Million Dollar Script

Million Dollar Script

Posle niza velikih i ozbiljnih igara, Portal Games se bacio na deo tržišta na kome još nisu bili prisutni – party igre. Najavili su Million Dollar Script, igru u kojoj ćemo osetiti glamur Holivuda, barem sa strane pretprodukcije i škrabanja scenarija za filmove. Igrači su podeljeni u dva tima, ali rade na idejama za isti film. Odigravanjem karata i uz dosta harizme moraćete da ubedite sudiju, tj. izvršnog producenta, da konačno odabere baš vaš scenario. Premijera igre je zakazana za avgust, tj. GenCon 2020.

Back to the Future

Back to the Future

Retro je, očigledno, i dalje “in”, a ima li išta što toliko svetli retro bojama kao film Povratak u budućnost. Funko je zato odlučio da upravo ovaj kultni film adaptira u društvenu igru Back to the Future: Back in Time. Kako je film direktno adaptiran, prolazićete kroz sve ključne događaje igrajući kao Marti Mekflaj i ostali likovi, dok čuveni sat služi za rolanje kockica. Tu je i neizbežni Delorean. Ako i vas udara nostalgija i nije vam dosta repriza ovog filma svaki božji dan na TVu, društvena igra se očekuje u prodaji tokom juna.

Spartacus Big Box

Spartacus Big Box

Jedna od društvenih igara koje lako naprave rusvaj na stolu i oko njega, Spartacus: A game of Blood & Treachery, vratićete se ove godine na police prodavnica u novom izdanju. Iako originalno inspirisana provokativnom TV serijom Spartacus, Gale Force Nine je za novu ediciju zamenio fotke iz serije originalnim ilustracijama. Vrlo opaka igra za opake igrače u kojoj se podbadanje za stolom podrazumeva. Više informacija očekujemo uskoro, između ostalog i da li će biti nekih rafinisanja pravila, a ono što jeste potvrđeno je da u kutiji neće dolaziti nijedna od dve ekspanzije.

Raiders of Scythia

Raiders of Scythia

Kada već pričamo o novim izdanjima sa promenjenom fasadom, Renegade Game Studios ponudiće svoj hit Raiders of the North Sea u igri koja reimplementira pravila uz novu temu. Raiders of Scythia nas vodi na istok, u period pre nove ere kada je antički narod Skiti vladao Kavkazom. Kao i u vikinškoj varijanti, okupljaćete svoje pleme, lomiti noseve i harati po susednim domaćinstvima. Ilustracije za ovu igru je radio novozelandski ilustrator Sem Filips, čije radove verujemo da ćemo još sretati u nadolazećim igrama. Raiders of Scythia izlazi na jesen.

Winterborne

Winterborne

Hit Point Sales je objavio nov naslov sa euro šmekom. U pitanju je Winterborne na kome je radio Talon Strike Studios. U ovoj igri koristimo tri karaktera, Vikinga, Šamana i Istraživača, koji vode našu ekspediciju i šire naše kraljevstvo. Igra traje jednu godinu po nordijskom kalendaru i mešavina je pravljenja špila i tabloa. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 120 minuta. Winterborne možete već pronaći u prodavnicama.

The Deadlies

The Deadlies

Pol Saksberg i ilustratorka Lea Furman imaju novu kartičnu igru The Deadlies u izdanju Smirk and Dagger. Tema ove igre su sedam smrtnih grehova a cilj je otarasiti ih se. Igrači pokušavaju da odigraju što više karata u svakom krugu ne bi li se oslobodila grehova i ostalih karata. Ko uspe da isprazni ruku tri puta je pobednik. Ovo je brza i laka igra sa sjajnim ilustracijama slatkih životinja koje predstavljaju grehove. Mogu je igrati 3 do 5 igrača i traje oko 30 minuta. The Deadlies su već u prodavnicama.

Dracula's Feast: New Blood

Dracula’s Feast: New Blood

Jellybean Games nas poziva na večeru sa Drakulom. Dracula’s Feast: New Blood je igra dedukcije u kojoj je glavni krvopija pozvao narod iz grada na večeru. Problem je u tome što su ostali monstrumi ljubomorni i prerušili su se u plebs. Igrači moraju da plešu sa gostima uz, recimo, rumunske narodne pesme i usput otkriju njihov pravi identitet. Pobednik je onaj igrač koji otkrije sve nepozvane goste na jednom ovako primamljivom prijemu. Dracula’s Feast: New Blood mogže igrati 4 do 8 igrača i traje oko 15 minuta.

Gates of Mara

Gates of Mara

Wizkids je najavio novu stratešku igru pod imenom Gates of Mara. Igru je kreirao J.B. Hovel koji je radio na naslovu Flotilla. U ovoj igri ćemo biti u ulozi Dragonkina, Goblina, Antida ili Elfova i vodićemo ih ka kapijama Mare koje su portali ka svetovima satkanim od čiste elementalne energije. Igrači će strateški postavljati svoja plemea, boriti se sa Elementalnim lordovima i uspostavljati kontrolu nad ovim svetovima da bi proširili svoj uticaj koji je ujedno i uslov za pobedu. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 120 minuta. Igra je prvobitno najavljena za jul ove godine ali je usled pandemije izlazak pomeren za oktobar 2020. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.