Boardgames

Frosthaven već prvog dana razbija rekorde Kickstartera

Tek smo ušli u četvrti mesec, a već pišemo u vrtoglavim iznosima na Kickstarteru.

“Krivac” je ovoga puta Cephalofair Games, sa novim izdanjem u Gloomhaven univerzumu, društvenom igrom Frosthaven. Najavljena krajem prošle godine, igra je takođe potpisana od strane Azjaka Čajldsa, a predstavlja nezavisno poglavlje koje tkaođe možete pripojiti postojećim igrama tj. koristiti likove iz starijih igara u novoj kampanji. Priča nas novi na snegom i ledom okovane tundre, a na raspolaganju je deset novih likova i preko stotinu scenarija, kao i još toliko tabli za igru i knjigom zagonetki koja unosi novi element u klasično umlaćivanje čudovišta u tamnicama.

Frosthaven je inače u roku od desetak minuta prebacio svoj inicijalni cilj od pola miliona dolara, a do kraja dana je zapljusnut sa ukupno 5.3 miliona dolara. Iskreno, bilo je prezabavno pratiti sve to uživo, jer je izgledalo kao da se priliv novca neće uopšte zaustaviti. Projekat je do sada podržalo više od 37 hiljada bekera, od kojih je čak trećina uplatila najskuplje izdanje od 240 dolara koje dolazi sa dodatnom knjigom za solo igranje, metalnim novčićima i drvenim pregradama za sortiranje komponenti. Cena osnovne verzije je podnošljivih 100 dolara, a kao jedan od dodataka za koje se može doplatiti je i zvanična digitalna adaptacija igre.

Ostalo je još 30 dana do kraja kampanje, a cifre se vrte brže nego na vrteški. Videćemo da li će Cephalophor Games uspeti da sa trona skine najuspešniju društvenu igru na Kickstarteru – Kingdom Death: Monster.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.