Games

Gloomhaven ovog meseca dolazi na Steam

Jedna od najmasivnijih društvenih igara i ponosni vlasnik 1. mesta na BGG listi uskoro dolazi i u digitalnom izdanju.

Gloomhaven, igra u čiju kutiju možete spakovati kofer (a bogami i košta kao isti), će od 17. jula biti dostupna na Steamu. Asmodee Digital je još prošle godine najavio igru i tada je objavio i prve slike, pokazujući nam da će u pitanju biti vrlo bogato produciran projekat.

Digitalni Gloomhaven će biti adaptacija društvene igre, ali veoma modernog izgleda tako da neće ostavljati utisak da pomerate figurice po virtuelnoj tabli, već da igrate punokrvni potezni RPG. Na igri radi studio Flaming Fowl, koji je radio i na digitalnoj kartaškoj igri Fable Fortune, tako da imaju iskustva u spajanju tabletop i digitalne zabave. Što se njihove nove video igre tiče, ista će biti lansirana kao Steam Early Access naslov, što znači da u početku neće imati baš sav planirani sadržaj, već će isti biti dodavan vremenom. To znači i da možemo da očekujemo nešto nižu početnu cenu. Od ekskluzivnih sadržaja, za sada je najavljen roguelike mod koji će vam stalno pružati nasumično generisane izazove (ako vam ikako dosadi glavna kampanja).

Asmodee Digital još nije objavio po kojoj ceni možemo da očekujemo digitalni Gloomhaven, tako da u međuvremenu pogledajte najnoviji trejler za igru:

Categories: Games, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.