Games

Charterstone dolazi sledeće nedelje na PC i mobilne telefone

Posle skoro godinu dana tišine od originalne najave, digitalni Charterstone je spreman za izlazak.

Studio Acram Digital je uz najnoviji trejler za adaptaciju popularne legacy igre iz Stonemaier Games najavio da ćemo Charterstone Digital Edition zaigrati 26. marta. Igra će od tog datuma moći da se igra na PC-u kroz Steam, kao i na mobilnim telefonima i tabletima sa Android i iOS operativnim sistemima. PC verzija će koštati oko 18€, dok će mobilne biti 10€.

Kako je u pitanju zvanična adaptacija popularne društvene igre, celokupno legacy iskustvo je preneto na ekrane. Dobro, igra vam se neće samouništiti na kraju, ali ćete kroz naredne partije u okviru iste kampanje imati priliku da vidite promene u svom selu i tako menjate strategije iz partije u partiju. Charterstone se može igrati solo protiv kompjuterskog protivnika, ali i sa 5 saigrača na istom uređaju ili online. Podržano je crossplay igranje, tako da je nebitno na kojoj platformi nabavite igru – svi mogu da igraju zajedno.

Mi smo već imali priliku da isprobamo ranu beta verziju na poslednjem Essen Spiel sajmu i tada su nam iz Acram Digital rekli kako je najveći naglasak u jasnoći i što prijatnijem iskustvu igranja. Vaš animirani avatar vas lagano uvodi u pravila i na istom ekranu imate brzi uvid u sve bitne podatke – ko ima koliko resurasa, koliko je odmakla partija itd. Takođe, radimo i na recenziji igre koju možete očekivati uskoro na Pitchwise YouTube kanalu.

U međuvremenu, pogledajmo trejler za Charterstone:

Categories: Games, News

Tagged as: , , , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.