News

Free League pokupio prava za The One Ring i Adventures in Middle-Earth RPGove

Nekoliko meseci nakon što je najavljen The One Ring RPG i nakon što je Cubicle 7 dobio prava da koristi svet iz Tolkinovih dela, izdavač je objavio da do novog izdanja neće doći. Kao što smo pisali, u pitanju su nesuglasice sa vlasnikom prava, Sphisticated Games. Ove igre sada imaju novi dom, Free League Publishing.

Free League Publishing je objavio da je novi vlasnik prava za izdavanje RPG igara u Srednjoj Zemlji. Švedski izdavač planira da napravi novo izdanje The One Ring RPGa kao i verziju iste za petu ediciju Dungeons & Dragons. Takođe će objaviti i novo izdanje Adventures in Middle-Earth RPGa koji koristi modifikovana D&D pravila. Zanimljivo je da je Cubicle 7 nedavno objavio drugu ediciju dotičnih pravila ali da je zbog nesuglasica ovaj proizvod stopiran. Na čelu novih projekata, pod zastavom novog izdavača, će ostati Frančesko Nepitelo sa Markom Magijem koji su dizajnirali i prethodna izdanja ovih igara.

Free League Publishing je švedski izdavač roleplaying igara koji je u poslednjih nekoliko godina posta vrlo popularan zbog svojih kvalitetnih izdanja koja mame svojom temom i izgledom. Naime, iz ove radionice su nam stigli Tales from the Loop, Symbaroum, Coriolis: Third Horizon, Mutan Year Zero i Aliens. Dogovor Free League Publishing i Sophisticated Games stupa na snagu 1. juna 2020. godine a nove informacije o pomenutim izdanjima možemo očekivati tokom leta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.