News

Cubicle 7 otkazao izdavanje Lord of the Rings RPG knjiga

Iako je tokom godine najavljivao luksuzno izdanje druge edicije The One Ring RPGa i mnoštvo dodataka, po svemu sudeći Frodo će ostati bez prstena.

Cubicle 7 je najavio da će prestati sa izdavanjem The One Ring i Adventures in Middle-Earth RPGova u prvoj polovini 2020. godine. Iako su ovi naslovi popularni i dobitnici mnogih nagrada, do ove odluke je došlo zbog nesuglasica sa trenutnim vlasnikom The Lord of the Rings RPG licence, Sophisticated Games.

Adventures in Middle-Earth RPG

Adventures in Middle-Earth RPG

Cubicle 7 je ušao u partnerstvo sa Sophisticated Games 2010. godine zarad izdavanja prve edicije The One Ring. Posle velikog uspeha i osam godina igranja, spremili su se za drugo izdanje koje je trebalo da ugleda svetlost dana u novembru ove godine. Nova edicija je kompletno napisana i lektorisana ali je Cubicle 7 odlucio da prekine partnerstvo i otkaže izdavanje knjige zbog, kako kažu, nemogućnosti da podrže novu ediciju u budućnosti.

Zbog otkazivanja nove edicije izdavač se suočio sa masovnim povraćajima novca za unapred naručene knjige i razočaranim fanovima. Cubicle 7 je izašao u susret mušterijama i odobrio 125% vrednosti poništene narudžbine kao kredit u njihovoj onlajn prodavnici.

Sophisticated Games se povodom ove odluke nije oglasio.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.