News

Stigli novi detalji o Dungeons & Dragons filmu

Posle tragikomičnog dugometražnog filma iz 2000. godine, producenti i Paramount koji su se latili novog Dungeons & Dragons filma su se odlučili da malo više prate već ispisan materijal za ovaj RPG. Nema ga malo, samo tri-četiri decenije izdanja.

Kako čaršija priča, tema novog filma će biti Oko Vekne (Eye of Vecna) i grupa avanturista koji, jelte, idu u potragu za njim. Kako Ranko kaže, stari dobri Veknudin iliti Vekara, je moćni lič koji je postao bog. Njegovi šaka i oko (kao jedini posmrtni ostaci) su užasno mega moćni artefakti koji vlasniku daju, da koristimo kliše, neograničene moći. Ali (uvek ima ali), da bi koristio ove artefakte, srećni nalazač mora odstraniti svoje oko ili šaku i zameniti ih sa smežuranim ostacima Vekne.

Vekna je takođe bio veliki i važan entitet u Grayhawk svetu i pojavio se kao finalni zloća u prvoj Critical Role kampanji.

Oko Vekne je možda uvod ka prezentovanju ovog lič-boga kao velike nadvijajuće opasnosti i uvođenju drugih D&D karaktera. Arkan Okrutni trenutno u posedu ima Ruku Vekne (što je prikazano u najsvežijoj avanturi Baldur’s Gate: Descent Into Avernus) i pokušava da uz pomoć stečenih moći oslobodi zmaja-boga Tiamata iz njegovog zatočeništva iz Devetog Pakla.

No, stari dobri Vekara nije glavni negativac u filmu. Čini se da ga producenti postavljaju kao što je Marvel uradio sa Tanosom. Očekuje se da glavni negativac u filmu bude tamni vilenjak Razer Horlbar koji je u zatočeništvu držao jednog od članova avanturističke grupice. A grupicu čine ratnik sa vatrenim mačem Raven Hightower, poluzmaj Hack Karroway, gnom lopuža Olivan Trickfoot i maskirana ratnica Alyssa Steelsong (izvinte samo to znamo o njoj, da je ratnica i da ima masku).

Dungeons & Dragons film se očekuje tokom 2020. godine i biće povezan sa Baldur’s Gate 3 video igrom koja se sa nestrpljenjem očekuje.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.