Boardgames

Nove društvene igre 13. 12. 2019: Stižu Rimljani!

Stigao je i petak a sa njim i nedeljne vesti. U ovom izdanju čitajte o novoj igri Board&Dice izdavača, Dark Ages koje će imati dve verzije. Leder Games sprema zabavnu igru pravljenja utvrđenja Fort a Lookout Games je spremio nastavak igre Oh My Goods!, pod imenom Expedition to Newdale. Portal Games je najavio ekspanziju za Empires of the North u kojem nam donosi Rimljane a Gloom dobija dodatak u kome se sprdamo sa Game of Thrones likovima. Uživajte!

Subatomic

Subatomic

Genius Games ovog meseca na police prodavnica vraća svoju kartašku igru slaganja atoma Subatomic u novom izdanju. Ovo je deckbuilding igra u kojoj će vaš špil činiti fotoni i kvarkovi, od kojih ćete dalje pokušavati da sastavite osnove atoma tj. protone, neutrone i elektrone, a dalje i čitave elemente koji vam donose poene. Igru mogu da igraju do 4 igrača, a jedna partija traje do sat vremena.

Fort

Fort

Još jedna deckbuilding igra dolazi iz Leder Games. Ovaj izdavač je najavio igru Fort u kojoj ćemo praviti najbolje tvrđave u kraju i piti sokiće. Svoje tvrđave ćete sastavljati od igračaka i parčića pice, a cilj će biti da budete najpopularniji u društvu. Cena igre će biti oko 30 evra, ali se okvirni datum izlaska još uvek ne zna.

Dark Ages

Dark Ages

U mračni srednji vek odvešće nas Board & Dice sledeće godine sa igrom Dark Ages. Biće to spoj takozvane 4X igre i suve eurovine, a izdavač najavljuje neke inovativne mehanike poput odabira akcija koje se pojačavaju dokle god neko ponavlja vašu akciju. Inače će ovo biti tipična igra istraživanja i razvoja nacije sa asimetričnim vođama, ali je interesantno da će doći u dva izdanja – Heritage of Charlemagne i Holy Roman Empire. Mehanički, to će biti identične igre, dok će se table razlikovati (logično, zbog odvojenih regija Evrope) i moći da se spoje u jednu džinovsku tablu.

Empires of the North: Roman Banners

Empires of the North: Roman Banners

Naseljenicima nikad kraja. Kako su zauzeli sever tako je krenulo i masovno razmnožavanje. Portal Games je tako najavio Roman Banners, drugu ekspanziju za Empires of  the North.

Ovaj dodatak donosi Rimljane sa svežim mehanikama za Empires of the North. Kutija sadrži dva potpuno nova rimska špila kao i ostrvske karte. Portal Games je obećao da će uskoro objaviti više informacija o ekspanziji a u prodavnicama se isti očekuje u prvom kvartalu 2020. godine.

Expedition to Newdale (Essen Spiel 2019) (PHOTO: Yakos (BGG))

Expedition to Newdale (Essen Spiel 2019) (PHOTO: Yakos (BGG))

Lookout Spiele je na Essen Spiel 2019 prikazao Expedition to Newdale, koja nastavlja priču započetu u Oh My Goods! kartičnoj igri dizajnera Aleksandra Pfistera. U ovom drugom delu priča se nastavlja pet godina kasnije. Igrači će zajedno sa Nejt Veltonom, novim gildmasterom putovati u daleke zemlje ne bi li sprečili rat sa Ledenim Džinovima. Izdavač je adaptirao mehanike iz kartične igre za stonu igru dodajući razne mape, nove mehanike, zadatke i akcije. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje 90 minuta. Lookout Games je igru pustio u prodaju.

Gloom of Thrones

Gloom of Thrones

Još malo može da se cedi Game of Thrones franšiza. Ovaj put na sjajan način. Atlas Games uskoro treba da objavi Gloom of Thrones, najnoviju ekspanziju za njihovu popularnu kartičnu igru Gloom. Ovo je zasebna igra koja je Kickstartovana tokom aprila, sa već poznatim pravilima donošenja nesreće i mizerije u porodično gnezdo. Dodatak su smaknuća koja se dešavaju tokom borbe za porcelanski tron. Igra dolazi sa 110 karata, za 2 do 5 igrača je i traje oko 60 minuta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.