News

Amazon naručio dve sezone Critical Role animirane serije

Amazon Prime Video je naručio dve sezone serije Critical Role: The Legend of Vox Machina, nove animirane serije koja će ekskluzivno biti strimovana na ovom servisu. Tokom ovog sastanka dogovoreni su i budući naslovi iz kuhinje ove ekipe.

Tokom ove godine, Critical Role je skupio milione dolara u kampanji na Kickstarter platformi za kreiranje The Legend of Vox Machina animiranog specijala koji producira Titmouse. Zahvaljujući fanovima kampanja je probila sva očekivanja i skupljeno je preko 11.3 miliona dolara, što je dovoljno za finansiranje jedne sezone od 10 epizoda. Usput je kampanja postala najfinansiraniji TV, film ili animirani projekat u Kickstarter istoriji.

Critical Role

Critical Role

Amazon Prime je primetio komešanje i potencijalne redovne pretplatnike u fanovima ove serije, te je pristupio projektu i naručio dodatnih 14 epizoda. Tako će ukupno 24 epizode biti strimovano pretplatnicima tokom dve sezone.

Critical Role: The Legend of Vox Machina je animirana serija za odrasle o sedmočlanoj grupi drugorazrednih, pijanih avanturista kojima je sudbina da spasu carstvo boreći se protiv monstruma i tamnih magičnih sila. U seriji će se naći originalni karakteri iz Critical Role.

Članovi Critical Role ekipe su prošlog leta napustili Geek & Sundry platformu i postali sami svoji vlasnici sa strimom na Twitch platformi. Rastom popularnosti RPG igara i predvodnika, Dungeons & Dragons sistema, koji je zaigralo preko 40 miliona ljudi i koji je počeo da se primećuje u sve više televizijskih serija i marketinških kampanja, biti za stolom i fantazirati o dalekim svetovima je konačno, posle više od 40 godina, postao kul mejnstrim.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.