Boardgames

Pandemic System – novo ime za dobro poznate društvene igre

Pandemic System

Pandemic System

Z-Man Games je najavio novu kategoriju igara u njihovom katalogu. To je “Pandemic System” oznaka koja će obuhvatati sve igre koje, u svojoj osnovi, sadrže Pandemic sistem.

Kompanija se odlučila na ovaj potez nakon konfuzije koja se stvorila oko predstojećeg Pandemic Survival World Championships. Stalno su stizala pitanja oko toga kako će se organizovati takmičenje, koje će se igre igrati, značenje termina “Survival” i zašto se neke Pandemic igre sa temom igraju na turniru a druge ne.
Kako navodi Stiv Kimbal iz Z-Man Games, nova kategorija, Pandemic System, će obeležavati buduće spinofove klasične koop franšize Pandemic.

Igre će biti bazirane na poznatim mehanikama pomeranja kocaka i vučenja karata koje su osnova Pandemic igara od kada je Mat Likok objavio originalni naslov 2008. godine. Na tu poznatu osnovu nove igre će nadograđivati druge teme, svetove i zadatke. To znači da ćemo videti još istorijskih tema kao i neke fantastične svetove, potvrdio je Kimbal.

Pod okrilje Pandemic System igara ući će i tri naslova iz poslednjih nekoliko godina koje su se vodile kao Survival igre.  To su Reign of Cthulhu, Pandemic: Rising Tide i Pandemic: Fall of Rome. Ove igre više neće biti limitirane serije, već će se, kada budu ponovo odštampane, naći u slobodnoj prodaji.

Z-Man Game je u međuvremenu radio na novim naslovima: Pandemic: Rapid Response i pošto je preuzeo franšizu od AEGa na novoj ediciji Love Letter . Kimbal pominje da se radi na novoj Pandemic System igri kao i da se poslednjih 12 meseci intenzivno radi na Pandemic Legacy: Season Three. Ako sve bude po planu, treću sezonu možemo očekivati krajem godine.

Da li volite kooperativne igre? Koja je vaša omiljena Pandemic igra?

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.