Card Games

Nova najskuplja MtG karta već vredi 2 miliona evra

Iako ova karta za igru Magic: The Gathering još uvek nije dostupna u prodaji, njena vrednost je uveliko procenjena na vrtoglavih dva miliona dolara.

Kao što verovatno znate, uskoro će izaći set za Magic: The Gathering po imenu Tales of Middle-Earth. Ovo će biti saradnja sa franšizom Lord of the Rings (Gospodar Prstenova) i nove karte će biti inspirisane likovima, lokacijama i pričama iz ovih legendarnih knjiga.

Najskuplja Magic: The Gathering karta

Jedna od tih karata će biti i Prsten, The One Ring, artefakt koja za čije odigravanje vam treba četiri mane i koja vas brani od svega do vašeg narednog poteza. Vrlo pristojna karta, ali njena vrednost ne leži samo u tome. Naime, postojaće u nekoliko varijanti, od kojih će najređa biti specijalna foil verzija sa ilustracijom koja prekriva čitavu kartu i čiji tekst je napisan “crnim govorom” orkova (tzv. Black speech). Ova karta će postojati u samo jednom jedinom primerku!

Logično, lov na Prsten je krenuo istog trenutka kada je Wizards of the Coast najavio ovakav unikat. Svi redom se utrkuju sa ponudama, od influensera do preprodavaca, a među njima prednjači španska prodavnica Gremio de Dragones koja je ponudila 2 miliona evra (i paelju gratis) onome ko donese tu kartu. Jedina MTG karta koja je iole bila ovako vredna je čuveni Black Lotus i to samo na aukcijama.

Pre nego što se zaletite, obratite pažnju na to da će ovaj lov biti poprilično skup sport. The One Ring, označen brojem 001/001, će se nalaziti isključivo u Collector Booster paketima koji pojedinačno koštaju oko 40 evra, dok kutija sa dvanaest ovakvih kesica košta 450 evra.

Svakako će biti interesatno ispratiti globalnu pomamu za najskupljom MTG kartom ikada, dokle god Pinkertoni ne budu umešani u čitavu ujdurmu.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.