Card Games

Magic: The Gathering kreće na put kroz Srednju Zemlju

Nova destinacija najpopularnije kartične igre na svetu je najpopularniji fantazijski svet na svetu.

Izgleda da je Srednja Zemlja svuda oko nas ovih dana. Nova serija je spremna, dvadesetogodišnjica filmova Pitera Džeksona se slavi, a popularni vidovi zabave se ukrcavaju na trendi voz.

Magic: The Gathering je koketirao sa krosoverima u prošlosti. Najskoriji primer je set posvećen Dungeons & Dragons RPGu i njegovim najpoznatijim predstavnicima. A tu su i Stranger Things, Fortnite i Street Fighter setovi karata koji kolektivno pripadaju Universes Beyond formatu štampanja. Ove karte nikada nisu legalne u Standard formatu ali su igrive u nekom od “večnih” formata. Na tematsku obradu su stigli i hobiti jer se ove godine očekuje poprilično loženje na iste.

Lord of the Rings: Tales of Middle Earth set karata je planiran za treći kvartal 2023. godine. Objavljene su prve ilustracije koje će se pojaviti na kartama i odmah se vidi da će doprineti već maštovitom prikazu jednog od najpopularnijih fantazijskih svetova. Prikazane su epske borbe, družina prstena, moralne dileme, egzistencijalna iskušenja … sve što vole mladi.

Ovaj set je dizajniran za draft i biće igriv odmah u Modern formatu. Za ljubitelje digitalne kartične igre, Lord of the Rings: Tales of Middle Earth dolazi u Alchemy format. Pored regularnih karata u fizičkoj verziji biće dostupne i karte bez teksta koje će, kada budu poređane jedna do druge, kompletirati sliku nekog od epskih okršaja iz popularne književne trilogije.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.