Articles

Kanadski tim najbolji na Pandemic Survival 2017 World Championship

Amsterdam je prvog decembarskog vikenda bio domaćin Pandemic Survival 2017 World Championship turnira. Pogađate, igrao se Pandemic. I to njegova ekstremna verzija – Pandemic Survival.

Pandemic Survival je turnirska verzija popularne igre u kojoj timovi od po dva igrača, nasuprot jedan drugog, imaju isti zadatak: Biti prvi tim koji će pronaći četiri vakcine ili biti jedini preživeli na kraju partije. Tokom organizovanog takmičarskog igranja, svi timovi imaju istu startnu situaciju: identične uloge, inficirane gradove i iste karte za igrače po istom redosledu. Samo se strategije i izbori igrača razlikuju i to je ono što odlučuje o pobedniku.

FOTO: Z-Man Games

Na ovogodišnjem Pandemic Survival 2017 svetskom prvenstvu učestvovalo je 17 zemalja sa svojim timovima. Posle inicijalnih rundi, do finala su stigli timovi iz Amerike, Britanije, Španije, Kanade, Austrije i Holandije. Francuski tim, koji je branio titulu iz 2016. godine, je u prvoj rundi podlegao infekciji, te je ostatak takmičenja pratio iz publike.

U finalnoj rundi prva je ispala Amerika, a njima se pridružio i tim iz Španije, koji se lavovski borio punih 17 krugova. Posle gustih partija, pobedio je tim iz Kanade, koji je imao 3 vakcine i 1 eradikaciju i time postao Pandemic Survival šampion za 2017. godinu. Čestitamo!

Šampionski tim iz Kanade FOTO: Z-Man Games

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.