Games

Northgard: Uncharted Land sa PC-a stiže na stolove

Strategija u realnom vremenu Northgard će uskoro dobiti kartonski oblik.

Northgard: Uncharted Lands je dizajnirao Adrijan Dinu (Moai, Scare It!) i često je opisuju kao mešavinu građenja špila, menadžmenta resursa i istraživanja. Svaki igrač kontroliše po jedan vikinški klan i sa svojim naseljenicima i ratnicima pokušava da napravi naseobinu, proširi je, spremi se za zimu i sve to dok se maklja sa svojim komšijama i čudovištima iz norske mitologije.

U saopštenju se navodi da igra teče brzo i da je fokus na fino naštelovanom setu pravila koji pokušava da oponaša tok strategija u realnom vremenu na računarima.

U poslednjih nekoliko godina vidimo da vikinzi napadaju i da je primetan porast broja igara sa ovom tematikom. Biće zanimljivo videti kako će se ova igra kotirati u odnosu na popularnu trilogiju “…of the North Sea” u izadnju Graphill Games i Renegade Game Studio. Njihove igre su krenule drugim putem te se sa stolova i kartonskog oblika sele u digitalni svet.

Vikinzi i neistražene zemlje će imati Kickstarter kampanju ove jeseni. Ako kampanja bude uspešna planira se i šire izdanje igre 2020. godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.