Boardgames

Nedeljne vesti 12.07. – 19.07.2019: Da li si ti robot?

Ukoliko ni vi ne pričate u jedinicama i nulama (ko, mi? nismo ni mi roboti!), dobrodošli ste u novo izdanje Pitchwise nedeljnih vesti.

Ovoga puta pred nama je nekoliko omanjih kutija, pa tako iz dalekog Japana stižu još dve igre koje staju u džep, autori super popularne party igre Fluxx uskoro objavljuju igru koja dolazi na samo četiri karte, Steve Jackson Games prikazuje svoju prvu roll n write igru, čika Knizia nos vodi u El Dorado dok nas Haba poziva na planine. Na kraju, tu je i čajanka za koju treba izabrati najekstravagantniji šešir. Krenimo onda redom.

Poznati i cenjeni dizajner Dr. Rajner Knicia je preko tvitera objavio da će njegov popularni naslov The Quest for El Dorado dobiti internacionalnu verziju. Ova hit igra građenja špila će sa novom edicijom dobiti i nove ilustracije za koje je zadužen Vinsent Dutre. Najavljene su i karte većeg formata. Igrači su se odmah zapitali oko kompatibilnosti ove nove verzije sa već postojećom verzijom u izdanju Ravensburgera i budućih ekspanzija. Ravensburger se zatim oglasio preko tvitera sa objavom da će njihove ekspanzije biti kompatibilne sa, jelte, njihovim izdanjem. Novo premijum izdanje igre se očekuje do kraja godine.

Are You A Robot?

Are You A Robot?

Nekada se čovek zapita “da li sam ja robot?”. Kao rešenje takve dileme uskoro iz Looney Labs (Fluxx) dolazi nova igra. Are You A Robot? predstavlja čistu esenciju skrivenih uloga sa samo 4 karte (da, dobro ste pročitali), trajanjem od dva minuta i vrlo jednostavnom dilemom koju ćete za to vreme rešavati u društvu još dvoje prijatelja. Jedan igrač je robot, a čistom diskusijom za stolu ćete pokušati da otkrijete i ko je dobio tu ulogu i “upucati” ga prstićima, dok robot pokušava da se sprijatelji sa bar jednom osobom i konačno rukuje. To je to, to je cela igra. Naravno, više kopija se može kombinovati, a igra izlazi u avgustu.

Mountains

Mountains

HABA, popularni izdavač igara sa sočnim komponentama i žutim kutijama, sprema nešto drugačije za ovo leto. Namenjena starijoj publici, igra Mountains vodi izletnike i planinare na šetnje tokom kojih oni skupljaju markice i pečate u njihovoj maloj knjizi izleta. To je naravno sve pre pametnih uređaja, GPSa i Google Maps. Igrači u svakom krugu biraju staze a iz špila izvlače karte koje im prikazuju potrebnu opremu za avanturu. Ako imaju opremu mogu da se upuste na putovanje i da zapišu neke poene. Igra se u prodavnicama očekuje tokom avgusta.

Hats, A Made in Wonderland Game

Hats, A Made in Wonderland Game

Luda čajanka može da prođe i bez Alise, dokle god su šeširi ekstravagantni i otkačeni. ThunderGryph Games je najavio Hats, igru u kojoj će karte predstavljati šešire koje ste doneli na čajanku i prvu u serijalu Made in Wonderland naslova. U zavisnosti od toga gde sednete za stolom, kao i šta vam na kraju igre ostane u ruci, dobijaćete dodatne poene, dok sam tok igre nije preterano komplikovan i sigurni smo da ćete komotno moći da srknete čaj i gricnete keksiće dok se igrate. Hats izlazi sledećeg meseca, a više informacija možete naći na zvaničnom sajtu.

 

Deadly Doodles

Deadly Doodles

Opasni crteži stižu iz Steve Jackson Games. Ovo će biti igra crtanja puteva kroz tamnice i lova na blago, sve dok izbegavate da postanete zmajev ručak. Karte će vam pokazivati kako će vam izgledati put, a onda ćete isti ucrtavati na svoj talon i pokušavati da pokupite što više stvari na putu. Međutim, neka polja utiču na druge igrače, pa igra neće biti baš potpuno solo iskustvo (mada postoji i solo varijanta). Deadly Doodles izlazi sledećeg meseca, dok će posetioci Origins sajma imati prvi priliku da je pazare.

Tricks and the Phantom i Mr. Face

Tricks and the Phantom i Mr. Face

 

Japanski izdavač Oink Games, poznat po malim kutijama prepunih ideja i čiji Startups obožavamo, uskoro u prodavnice donosi još dve igre. Prva je čista party zezalica Mr. Face u kome ćete izvlačiti karte dok jedan igrač imitira te grimase (selfiji se preporučuju). Karte su, međutim, jako neobične fraze i već deluje da će ova igra donositi puno smeha za stolove. Druga mala kutija je Tricks and the Phantom, igra pogađanja i blefiranja. Iz malog špila postavljaćete karte na sto licem na dole, a istovremeno pokušavati da pogodite čija karta ima najviši broj, dok se može desiti i da je to upravo fantom koji glumi druge likove.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.