Boardgames

CMON predstavio Teburu, novu tehnologiju za društvene igre

Posle društvenih igara sa pratećim aplikacijama, nova pomama izdavača je izgleda pravljenje “konzola” za igranje.

CMON i Xplored su tako najavili Teburu, uređaj koji bi trebalo da doda digitalni sloj na vaše društvene igre, uvodeći sisteme za praćenje pravila, ponašanje protivnika i pripovedanje. Osnova ove konzole je velika podloga sa senzorima koji registruju kada i gde postavite figure (u čijem postolju je čip) i tako aktivira recimo zombija na vratima, ili se pušta zvuk koji podiže atmosferu. Naravno, uz to ćete morati da koristite kompjuter ili tablet sa pratećom aplikacijom.

Cela ideja ide korak dalje od onoga što smo do sada viđali, pa tako kockice koje dobijate uz Teburu imaju senzore i odašiljače koji aplikaciji javljaju rezultat, dok svaki od igrača za stolom može da prati status svog lika kroz aplikaciju na svom telefonu. Pravila igre ne morati unapred znati, a virtuelni game master će vam spremati i neka (neprijatna) iznenađenja tokom igračke sesije i pratiće svu matematiku poput statistika protivnika, linija zdravlja i sličnog.

Prva igra koja će koristiti Teburu će biti Zombicide Evolution – Las Vegas, najavljena kao do sada najbrža verzija popularne zombi rokačine koja dolazi i sa nelinearnom kampanjom. Teburu stiže sledeće godine na Kickstarter, dok će CMON prikazivati novu tehnologiju (kao i samu igru) na sajmovima, počev od Gen Con u avgustu.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.