Boardgames

Darksiders društvena igra je veoma skupa kutija puna minijatura

Potpuno neočekivana najava stigla je iz THQ Nordic, koji su odlučili da se oprobaju u izdavanju društvene igre. Veoma velike društvene igre.

Naime, izdavač je najavio specijalno izdanje sledeće Darksiders video igre koje će biti ograničeno na 5000 primeraka, a u čijoj kutiji će se naći društvena igra Darksiders: The Forbidden Land, ogromna kooperativna igra u kojoj ćete preuzeti uloge četiri Jahača Apokalipse koje verovatno znate iz video igara. Ovo će u stvari biti igra za pet igrača, jer jedan može da bude “zli GM” i da kontroliše čudovišta na tabli, zagorčavajući život junacima.

Iako je prateći proizvod, ova društvena igra će pokušati da ispriča potpuno odvojenu priču kroz dvadeset misija koje možete povezati u grandioznu kampanju. Glavonja koga ćete u finalu morati da smaknete nosi titulu Tamničar, a prava je gromada na tabli i najveća figura u kutiji. Figurice? O da, dolazi ih podosta, čak šezdeset komada, zajedno sa nekoliko stotina karata, hrpom kockica i modularnom tablom. Kako je ipak u pitanju ograničeni premium proizvod, THQ Nordic je odlučio da fanovima ponudi nešto zaista specijalno, pa je svaka figura u Darksiders društvenoj igri ofarbana (slika gore).

A cijena? Prava sitnica – 400 evropskih novčanica, i to u pretprodaji za Darksiders Genesis: Nephilim Edition gde dolazi i, jel te, video igra, ali i figura Razdora (novi Jahač) i art knjiga u tvrdom povezu. Nažalost, ova igra neće biti dostupna u slobodnoj prodaji, tj. van specijalnog izdanja video igre, a izlazi krajem godine. Pa ko voli, nek izvoli.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.