Boardgames

Kompanija Wizama najavila konzolu za društvene igre

Ove godine će se pojaviti još jedan igrač na tržištu konzola, ali ova skalamerija neće pokretati video već društvene igre.

Wizama, startup kompanija iz Francuske, najavila je uređaj SquareOne za koji tvrdi da je konzola kojom će tradicionalne društvene igre spojiti sa modernim tehnologijama. U suštini, ovo je tablet dijagonale 19 inča koji vam prikazuje tablu, ali i prepoznaje komponente koje postavite na njega. Oko ekrana je 26 polja na koje možete postaviti karte ili pločice, a sam uređaj vodi računa o poenima i ostalim statistikama tokom same igre. Još interesantnije, konzola prepoznaje rolanje kockica (uključene u paket) kroz NFC i Bluetooth, a veštačka inteligencija adaptira težinu igara u kompleksnost pravila u odnosu na iskustvo i starost igrača.

Wizama se nada da će se velike kompanije iz sveta društvenih igara priključiti projektu i portovati svoje igre, inače će cela ideja ostati samo puka igračka sa nekoliko instaliranih društvenih igara. Na kraju krajeva, ovo može ispasti odlična platforma za ljubitelje stonog RPG-a ukoliko postane popularna. Naravno, glavno pitanje mnogih – koliko to zadovoljstvo košta? Tričavih 500€ za osnovni paket koji uključuje 4 interaktivne figurice, špil od 54 karte, ”pametnu” kockicu i njeno podnožje, kao i strujni adapter.

Ukoliko su i vama trebali šećer i voda posle najave ove cene, preporučujemo da pregledate alternativu ovome, odnosno digitalne platforme za društvene igre od kojih su neke potpuno besplatne.

Categories: Boardgames, Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.