Boardgames

7 Wonders prodat u preko milion primeraka

Sem brojnih nagrada koje je pokupila tokom prethodnih godina, 7 Wonders može da se pohvali još jednim uspehom – sa prodatih milion primeraka.

Izdavač Repos Productions objavio je da je igra izgradnje civilizacija i dodavanja karata u krug od 2010. godine do danas prodata u preko milion primeraka. Povodom toga, francuska Unija izdavača društvenih igara je 7 Wonders nagradila Platinastim pionom (pandan platinum ploči u muzičkoj industriji). Mlađi brat, ali ništa manje impresivan 7 Wonders Duel od sada drži nagradu Dupli Zlatni pion za pola miliona prodatih kopija, čime je ukupna prodaja igara iz ove plodne franšize premašila 1.5 miliona primeraka širom sveta.

7 Wonder je, naglašava Repos, igra sa najviše priznanja i nagrada u istoriji hobija. Ponosni je nosilac Kennerspiel des Jahres i SpielPreis nagrada za 2011. godinu, a bila je igra godine po mišljenju Lucca Games i Tric Trac d’or, pored brojnih nominacija i drugih nagrada koje su pljuštale u proteklih devet godina. Prošle godine je igra proširena Armada ekspanzijom, dok je 7 Wonders Duel prva igra ovog izdavača da je dobila izdanje na srpskom jeziku i jedna je od najboljih igara za 2 igrača koje smo imali priliku da zaigramo.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.