Card Games

Magic The Gathering postaje animirana serija

Evo nečega što nismo znali da želimo – Magic: The Gathering crtać!

Režiseri poslednjih Avengers filmova, Entoni i i Džo Ruso, najavili su da rade na animiranoj seriji zasnovanoj na najpopularnijoj kartičnoj igri na svetu. Štaviše, ovo će biti prvi put da će Magic: The Gathering biti ekranizovan u svojoj 26 godina dugoj istoriji što je veliki korak za franšizu i Wizards of the Coast, a isti postavlja u novi talas ekranizacija društvenih igara.

Serija će se prikazivati na servisu Netflix, dok će braća Ruso biti u ulogama izvršnih producenata nadgledati razvoj serije i scenario. “Mi smo ogromni fanovi Magic: The Gathering i igrali smo je svih ovih godina, pa će oživljavanje ovih priča kroz animaciju biti iskonski projekat iz strasti”, izjavili su Rusoi u zvaničnom saopštenju i dodali da će za priču biti zaduženi Henri Gilroj i Hoze Molina, inače autori popularnih serija Star Wars Rebels i Agent Carter. Na animaciji će raditi studio Bardel Entertainment, koji su do sada sarađivali sa DreamWorks, Nickelodeon i Adult Swim, a najpoznatiji su po seriji Rick & Morty.

Što se priče u seriji tiče, planeswalkeri će voditi glavnu reč, a u potpuno novoj priči saznaćemo više o njihovoj istoriji. Iz Netflixa naglašavaju da možemo da očekujemo miks žanrova, od drame do horora, i razvoj likova kakav nije tipičan za animirane sadržaje. Dakle, vrlo je logično očekivati nešto što će ozbiljnošću moći da parira sjajnoj Castlevania seriji. Za sada nije poznato kada možemo očekivati premijeru prve sezone Magic: The Gathering.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.