News

Nove RPG igre 19.3.2019: Izgubite se u Džim Hensonovom Lavirintu

Ove nedelje čitajte o Džim Hensonovom Lavirintu, zvezdi Gunisa i njegovom Grimmerspace RPGu, kao i o Wardlings RPGu za mlađu publiku. Naravno, tu je i Džon Karter za one koji vole da skaču gologrudi po Marsu.

Lavirint, kultni fantazijski film Džima Hensona će biti pretočen u RPG. Jim Henson’s Labyrinth: The Adventure Game, kako je pun naziv proizvoda, nastaje u odajama River Horse studija. Oni su do sada napravili društvenu igru koja je adaptacija pomenutog filma kao i adaptaciju drugog Hensonovog flima, Dark Crystal. Novo RPG izdanje je okarakterisano kao suplement koji je kompatibilan sa postojećim RPG sistemima kao i nezavisna, samostalna RPG igra koja sadrži epsku avanturu koja se igra uz pomoć priloženih pravila.

Ben Milton, poznat po svom YouTube kanalu Questing Beast kao i Maze Rats i Knave RPGovima, objavio je na tviteru da će pisati veći deo kampanje za ovo izdanje, dok će se River Horse baviti strukturom i mehanikama samog sistema. Najavljeno je da će knjiga sadržati ilustracije konceptualnih dizajnera koji su stvarali Labyrinth i Dark Crystal kao i radove kostimografa Brajana Frouda. River Horse je izlazak Jim Henson’s Labyrinth: The Adventure Game najavio za drugu polovinu 2019. godine.

Modiphius je najavio partnerstvo sa Iron GM Games gde će biti zaduženi za distribuciju Grimmerspace  sveta za Starfinder RPG sistem. Ovaj svet, najavljen prošle godine, je tvorevina veterana industrije Lu Agreste i Roni Bartona u saradnji sa glumcem Šin Ostinom. Zvezda Gunisa i Gospodara Prstenova je kreativni direktor ove mešavine horora i naučne fantastike a Kickstarter kampanja za finansiranje projekta je zakazana za maj 2019. godine. Kako stoji u izjavi za štampu, kompletan Kickstarter paket Grimmerspace će sadržati 5 knjiga i quick-start pravila kako bi ste se odmah bacili u akciju.

Renegade Game Studios sprema adaptaciju Wardlings linije minijatura koje je izdao Wizkids u RPG kampanju koja je kompatibilna sa Dungeons & Dragons 5e. Na ovom projektu radi Elisa Tig i nada se da će uspeti da ljubiteljima ovih minijatura, prvenstveno mlađoj publici, donese priče i avanture smeštene u ovaj svet. Wizkids je prošle godine na tržište izbacio minijature mladih heroja i njihovih životinjskih kompanjona a izlazak RPGa je najavljen je za jesen.

Modiphius nastavlja sa novim izdanjima za njihov John Carter of Mars RPG. Pored nekoliko novih setova minijatura za ovu igru i šarenih kockica, na tržište su izbacili i slipcase izdanje osnovnih pravila. John Carter Collector’s Slipcase set. Kako je ranije najavljeno, u ovom setu se nalaze 2 knjige: osnovna knjiga pravila i kampanjska knjiga. Ova RPG igra koristi pulp-akcionu, narativnu verziju njihovog 2d20 sistema i ohrabriće nas da gologrudi skačemo po površini Marsa, onakvog kakvog ga je zamislio pisac Edvard Rajs Borou.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.