News

Doživite avanture na crvenoj planeti u John Carter of Mars RPG

Džon Karter, iz pera Edgara Rajsa Buroa, je stigao na naše stolove u izdanju Modiphiusa.

Modiphius je još 2015. godine najavio da će kreirati igru licenciranu od strane Burou imanja ali je igra posle uspešne Kickstarter kampanje i mnoštvo odlaganja tek sada ugledala svetlost dana. Doduše njeno digitalno izdanje.

John Carter of Mars

John Carter of Mars

John Carter of Mars RPG je baziran na modifikovanoj verziji Modiphiusovog Momentum Sistema, pogodnim za pulp-akciju,  koji koristi dve dvadesetostrane kockice (2d20). Osnovna knjiga nudi sve informacije potrebne igračima i onima koji vode igru da odigraju herojske avanture na crvenoj planeti Barsum, suvoj, umirućoj zemlji punoj drevnih civilizacija i strahotnih monstruma. U knjizi se nalaze istorijski podaci o planeti i njenim naseljenicima, informacije o tehnologiji, životinjskom svetu i kulturi.

Igru je moguće igrati u tri ere, bazirano na vremenskom periodu Džon Karter romana, a za početak dobijate i uvodnu avanturu Mind Merchants of Mars koja će vas uhodati u sistem igranja i uroniti u svet na planeti Barsoom. Quickstarter pravila su, kako tradicija nalaže, besplatna i možete ih preuzeti u Modiphius prodavnici.

Fizičko izdanje John Carter of Mars Core Rulebook i ostalih suplemenata se očekuje tokom januara.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.