Boardgames

Slugfest Games zaustavio Kickstarter zbog naziva igre

Možda tako deluje na prvi pogled, naročito sa čestim pričama o višemilionskim projektima, ali na Kickstarteru ne cvetaju svima ruže.

Tako se nezgodno ”opekao” i Slugfest Games, izdavač koji je ovog meseca pokrenuo i zaustavio kampanju za En Garde!, osveženo izdanje kartaške igre iz 2005. godine. Naime, vlasnik prava na istoimeni RPG iz sedemdesetih godina je pokrenuto tzv. ”IP dispute” na Kickstarteru, jer je dozvolio korišćenje istog imena samo za originalno izdanje ove igre, ne i novu verziju.

Kickstarter, inače, ne posreduje u raspravama oko autorskih prava na nazive, ali ipak stavlja na pauzu kampanje dok se ne napravi neki sporazum. Igra je tako dobila podnaslov Reforged, u dogovoru sa izdavačem pomenutog RPG-a, i čeka se da Kickstarter da zeleno svetlo i kampanja se nastavi. Kako je u pitanju samo rasprava oko naslova, ne i mehanika, projekat ni u kom slučaju neće biti otkazan.

Za En Garde! Reforged je, do trenutka pauziranja, sakupljeno 11 524 dolara, a očekivani izlazak igre je u maju sledeće godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.