News

Stiglo je digitalno izdanje Savage Worlds Adventure Edition RPG

Savage Worlds Adventure Edition

Savage Worlds Adventure Edition

Pinacle Entertainment Group je objavio digitalno izdanje svoje nove edicije univerzalnih RPG pravila.

Posle uspešne Kickstarter kampanje tokom oktobra koja je isfinansirana za cirka 6 minuta, a ukupno skupila preko pola miliona dolara, konačno je dostupno PDF izdanje Savage Worlds Adventure Edition na sajtu Pinacle Entertainment Group.

Savage World Adventure Edition je dizajniran da pokreće sve avanture i svetove koje igrači zamisle i dizajniraju. Šejn Lejsi Hensli je 2003. godine izdao Savage World stonu RPG igru koja je nosila pridev “Brzo! Ludo! Zabavno!”. Generički sistem se fokusirao na smanjenje priprema za igranje i sesije, sa naglaskom na ubrzavanje same igre i njenih mehaničkih delova. Ovaj sistem može biti adaptiran za mnoštvo žanrova (pulp akcija, noar gangsteraj, tvrda naučnufantastika, horor, spejs opera ili superheroji), svetova (Deadlands, Wierd Wars, Rippers, The Last Parsec) ili modula među kojima su i mnogi licencirani proizvodi (Flash Gordon, The Sixth Gun, The Goon, Paladium Rifts).

Nova edicija će biti osvežena novim grafičkim dizajnom koji prati Pinacle standarde, i veličinom (Pinacle izdanja su u formatu grafičke novele). U knjizi se između ostalih noviteta nalaze i nova pravila za potere, podršku saigraču, nove testove i mogućnost ponavljanja akcija. Ako ste zainteresovani za nabavku ne samo digitalnog izdanja ovih pravila, već i fizičkog izdanja, Pledge Manager Kickstarter kampanje je otvoren do aprila 2019. godine. Finansijeri kampanje mogu da očekuju knjige tokom juna dok će se u maloprodaji pojaviti tokom avgusta iduće godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.