Boardgames

CMON postao vlasnik licence Night of the Living Dead

Izdavač igre Zombicide, CMON, proširuje svoju ljubav prema nemrtvima sa društvenim igrama baziranim na filmskom klasiku Night of the Living Dead.

Film Džordža A. Romera iz 1968. godine se smatra jednim od najuticajnijih horor filmova u istoriji. Ovaj film je stvorio modernu sliku o zombijima kao reanimiranim leševima koji jedu ljudsko meso i mozak koje i dan danas prate velike franšize poput The Walking Dead, Call of Duty i naravno Zombicide.

CMON je objavio da je postao vlasnik prava za kreiranje oficijelnih brendiranih društvenih igara i pratećeg asortimana proizvoda  baziranih na filmu Night of the Living Dead. Prateći asortiman podrazumeva PVC figure, table, kockice, tokene, novčiće, karte…..jednom rečju sve.

Prva igra se očekuje na stolovima iduće godine. Za sada nije poznato da li će u CMON stilu biti pompezne i nepotrebno preterane Kickstarter kampanje ali je poznat dizajn kutije. Natpis na kutiji “A Zombicide Game” sugeriše da će igra biti zasnovana na kooperativnom jurcanju i rolanju gomile kockica.

Deo profita od prodaje ovog naslova će biti doniran George A. Romero fondaciji, koja podržava studente, filmadžije i umetnike koji prate reč i delo pokojnog reditelja.

CMON je u svojoj objavi za medije potvrdio da će nastaviti da prenosi filmove, tv serije i video igre na naše stolove u vidu društvenih igara, sledeći naslove Narcos, Bloodborne, A Song of Ice and Fire i najsvežiji Wacky Races. Treba primetiti da se u pomenutoj objavi nalazi i kratak osvrt na planove kompanije da sklopi partnerstva sa potencijalnim medijskim kucama radi širenja njihovih intelektualnih svojina na televiziju, film i animaciju. CMON ovim postaje poslednji u nizu velikih izdavača društvenih igara koji planira da svoje igre prenese na male i velike ekrane, posle objave kreiranja Asmodee Entertainment divizije.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.