Boardgames

Nedeljne vesti 20.7. – 27.7.2018

Ove nedeljne vesti su u znaku osvežavanja starijih naslova. Renegade Game Studios je konačno spreman da objavio Arboretum u dve varijante a Holy Grail Games je najavio rimejk popularne trkačke igre Rallyman. Kad smo već kod vožnje, CMON je dobio licencu da uradi igru baziranu na idiotskom trkanju Wacky Races. Grčki izdavač Artipia Games u saradnji sa CMON sprema reizdanje Project: Elite dok Capstone Games sprema svoje prvo izdanje u kome cemo redjati gasovod, vodovod i naftovod. I za kraj, tu je nova igra u Talisman svetu nemačkog izdavača Pegasus Spiele i avanture komiranih ljudi u Comanauts u izdanju Plaid Hat Games.

Arboretum

Arboretum

Renegade Game Studios je najavio i deluks verziju nove edicije Den Kasarove strateške kartične igre Arboretum. Ovaj naslov je prvi put objavljen 2015. godine od strane Z-Man Games. Za ilustracije u novom izdanju je zadužena Bet Sobel (Viticulture, Lanterns, Herbaceous). Pravila igre će ostati ista a jedine promene će se desiti na polju vizuelnog izgleda karata da bi igra bila pristupačna ljudima koji ne prepoznaju boje. Igra ima svoju premijeru sledeće nedelje na GenConu a zatim na Essenu 2018.

Talisman: Legendary Tales

Talisman: Legendary Tales

Nemački izdavač euro igara Pegasus Spiele je najavio da ovog meseca objavljuje svoju prvu igru u saradnji sa Games Workshop. Saradnja o kojoj smo pisali ranije ove godine će početi tokom Gen Con kada izlazi Talisman: Legendary Tales, kooperativna igra u kojoj će razne fantazijske rase pokušati da zaustave sile zla ™ prenošenjem naslovnog artefakta do Portala Moći. Igra ima novu mehaniku ”bag building”, a mi u Pitchwise se nadamo da će ovo biti verzija igre čija partija može da se završi u istoj deceniji u kojoj smo je započeli.

Project: Elite

Project: Elite

Artipia Games su se udružili sa CMON kako bi doneli osveženo izdanje svoje sci-fi igre Project: ELITE. Ponovo ćemo rolati kockice što je brže moguće kako bismo u dvominutnim rundama pokušavali da zaustavimo vanzemaljsku invaziju, a CMON ovo izdanje razvija na osnovu kritika (i pohvala) igrača tokom prethodne dve godine. Igra će dobiti osvežene crteže i minijature, a u planu su i ekspanzije sa dodatnim scenarijima i likovima. U CMON tradiciji, igra će biti finansirana kroz Kickstarter krajem ove godine, dok se izlazak igre očekuje tokom 2019. godine. Dokle god ekspanzija nije baštenski gnom, sve je u redu.

Comanauts

Comanauts

Posle Stuffed Fables, Plaid Hat Games nam donosi još jednu društvenu igru sa knjigom avantura. Commanauts umesto table koristi knjigu kroz koju učite i pravila igre, a igrači će pokušavati da spasu dr Strobala iz kome ulaskom u njegove snove (Inception truba trešti u pozadini). Igru je dizajnirao Džeri Hotorn, autor Mice and Mystics i Stuffed Fables, pa nas očekuje igra puna zanimljivih likova i neočekivanih obrta na čak 100 strana. Commanauts izlazi u decembru.

Rallyman: GT

Rallyman: GT

Trkačka igra Rallyman se, posle šest godina, vraća u novom izdanju. Simulacija relija je, uprkos malom broju primeraka puštenih u prodaju, vrenemom postala kultni naslov koji je imao ozbiljnu takmičarsku scenu. Na novom izdanju Rallyman: GT radi Holy Grail Games (Museum) i zasnivaće se na istom sistemu rolanja kockica, dok su table zamenile heksagonalne ploče kako bi se sastavio još veći broj terena. Holy Grail je takođe najavio podršku za igru nakon izlaska sa turnirima i šampionatima, a igra se očekuje tokom 2019. godine. Redakcija Pitchwise nije uspela da sazna da li će igra imati prateći eurobeat soundtrack.

 

Sećate li se video igre Pipemania? Nešto slično nas očekuje u Pipeline, novoj igri iz Capstone Games. Dva do četiri igrača će preuzeti uloge mogula naftaške industrije koji će pokušati da naprave što efikasniji naftovod, unajme prave ljude za vođenje posla i, naravno, što bolje zarade prodajući naftu na slobodnom tržištu. Igra spada pod ”teže” naslove, sa trajanjem partije od oko dva sata, a ovo je prva objavljena igra Rajana Kurtnija. Pipeline izlazi tokom ove godine.

 

Wacky Races

Wacky Races

Na kraju, još jedna CMON igra. Znamo, potpuno neočekivano za nedeljne vesti. Elem, na nedavno održanom Comic Conu je najavljena licencirana igra Wacky Races: The Board Game koja će nas postaviti za volane uvrnutih vozila iz legendarnog crtaća Hane i Barbere. Ova brza porodična igra če biti trka između igrača, ali i Dika Dasterdlija i Draguljčeta koje vodi ”veštačka inteligencija”, sa trkama koje traju 15-ak minuta. Svi likovi i crteži su direktno preuzeti iz arhive Warner Bros. a u prodaji će biti i deluks izdanje sa već ofarbanim minijaturama. Wacky Races izlazi 2019. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.