Card Games

Ilustracija retke Magic The Gathering karte bogato prodata na aukciji

Heritage Auctions je skupio rekordnu sumu tokom njihove Sunday Internet Comics, Animation & Art aukcije za originalnu ilustraciju za Magic: The Gathering kartičnu igru.

Ovaj umetnički komad Kaje Folio, koji je nastao 1993. godine prodat je za 72.000 dolara. Ilustracija 7×5.5 inča krasi kartu Shaharazad koja važi za jednu od najređih i najkontroverznijih karata i pripada prvoj ikada ekspazniji Arabian Nights.

Nakon više od jedne decenije, 2007. godine, ova karta je postala jedna od 37 MTG karata koje su zabranjene u bilo kom formatu zbog svoje mogućnosti da drastično produži meč. Ukratko, kada se Šeherezada odigra, primorava oba igrača ta započnu novi zasebni podmeč gde onaj ko izgubi ostaje lišen polovine životnih poena u prvom započetom meču. Kada napomenemo da Šeherezadin efekat može biti dupliciran efektima drugih karata i mogućnost korišćenja više ovih karata u meču, jasno vam je da  bi se jedan meč mogao drastično odužiti i da je postojala realna opasnost da se paralelni univerzumi uruše u agresivnoj ekspanziji crne rupe koja bi nastala za tim stolom.

Foliova ilustracija je prodata kao deo kolekcije pokojnog kolekcionara strip ilustracija Itana Robertsa koji je preminuo 2007. godine. Prodaja je uključivala originalnu ilustraciju kao i kopiju same karte koja je veoma retka.

 

“Sve originalne ilustracije iz Magic: The Gathering igre su veoma tražene,”prokomentarisao je kustos Veldon Adams. “Ilustracije popularnih umetnika kao što je Kaja Folio su još popularnije i kolekcionari su se žestoko nadmetali za istu.”

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.