Boardgames

Nedeljne vesti 4.5. – 11.5. 2018

Tananana-nananana-vestiii! Nedeljne vesti!

Puno iznenađenja iz sveta društvenih igara je stiglo ove nedelje, sa najavom adaptacije fantastične Batman animirane serije, sa Netflixa na naše stolove dolazi krimić Narcos, a u daljini se čuje i neko zavijanje, cvrkutanje, siktanje i… kakav god zvuk da prave kakao zrna kada su u divljini. Budite i vi fantastični i prelistajte novo izdanje Pitchwise nedeljnih vesti!

CMON Limited je udružio snage sa filmskom kompanijom Gaumont za kreiranje i izdavanje društvene igre bazirane na Netflixovoj hit drami Narcos. Igru će potpisati Fel Baros i Renato Sasdeli. Igrači će biti u ulozi karaktera iz serije i (boljeg) života i ponovo će ispisivati priču o trgovini drogom, trnovitom putu do uspeha i (ne)uspeloj političkoj karijeri El Patrona. Ova igra za 2 do 5 igrača miriše na modernizovanu Furiju Drakule, gde jedan igrač predstavlja El Patrona koji se bavi svojim poštenim zanatom dok ostatak igrača predstavlja američke agente, kolumbijsku vojsku, novinare, policajce, drukare i ostalu živinu koja pokušava da locira velikog bosa. CMON je Narcos najavio za četvrti kvartal 2018.

Batman - The Animated Series

Batman – The Animated Series

IDW firma je poznata po svojim licenciranim stripovima pod etiketom IDW Publishing i svojim Kickstarter kampanjama za društvene igre pod okriljem IDW Games. Zato smo malo začuđeni što je kompanija odlučila da na klasičan način objavi svoj sledeći naslov Batman: The Animated Series – Gotham Under Siege. Možda je na to uticala stavka da je Crni Vitez sigurnija investicija nego njihov prethodni naslov koji je prošao Kickstarter kampanju u kome su glavnu reč vodile mutirane tinejdžerske nindža kornjače  – i to bez koferčeta. Dizajn ove, još jedne, Betmen igre su Ričard Launius i Majkl Džulijano a u prodavnicama se očekuje u avgustu 2018.

Cacao: Diamante

Cacao: Diamante

Z-Man Games sprema ekspanziju za njihovu igru ređanja pločica – Cacao. Dodatak pod imenom Diamante je dizajnirao Fil Voker-Harding (Sushi Go!, Cacao) a igrači če u džungli sada tražiti još nešto podjednako vredno kao kakaaaaooooo! To su dragulji i dijamanti. Mada kakao je bolji ako nas pitate. Ekspanzija ima nekoliko modula koji će igračima omogućiti da sami naprave svoju kombinaciju željenih zafrkancija i komplikacija. Ovaj naslov se očekuje u trećem kvartalu 2018.

One Week Ultimate Werewolf

One Week Ultimate Werewolf

Bezier Games kaže da je ponovo vreme da zavijamo na mesec, jer su najavili novo izdanje u svom serijalu igara o vukodlacima, skrivenim ulogama i paranoji oko stola. Bili smo vukodlaci na jednu noć, bili smo i ultimativni vukodlaci a, pazite sad – bićemo ultimativni vukodlaci cele nedelje! One Week Ultimate Werewolf postavlja dobro poznatu igru intriga u zamak ludog kralja Ludviga. Svaki ”dan” će igrači prolaziti kroz zamak i imati interakcije sa drugim igračima sa kojima su cimeri, a na kraju nedelje treba da otkriju ko su vukodlaci. Igra će dolaziti sa velikim brojem soba i podržava do 7 igrača, a 14. maja dolazi na Kickstarter sa očekivanim izlaskom u oktobru ove godine.

Dark Souls - The Card Game: Forgotten Paths

Dark Souls – The Card Game: Forgotten Paths

Steamforged Games je najavio datum izlaska nove ekspanzije za Dark Souls: The Card Game, pod imenom Forgotten Path. Takođe, u istom mesecu nas očekuje i reprint bazne igre. Ekspanzija donosi dva nova igriva karaktera – Pyromancer i Thief, kao i četiri nova bosa (The Asylum Demon, Bell Gargoyles, Midnight Butterfly, Great Grey Wolf Sif) i dve nove mehanike vezane za zamke i teren. Ekspanzija izlazi 21. septembra.

Cryptid

Cryptid

Nesi možda ne pliva u dubinama jezera u Škotskoj, a u novoj igri iz Osprey Games ćemo moći da budemo kriptozoolozi i istražimo nove mitske vrste. Cryptid je igra dedukcije za 3 do 5 igrača koji se trkaju da sakupe što više dokaza i dođu pred TV kamere sa velikim otkrićem ”Da, ljudi, jeti je među nama!” (ili buljooko čudovište sa Traala). Poput Cluedo, svaki igrač ima u ruci karte koje kriju deo misterije i pokušava da sakrije svoje tragove od ostalih. Table igre će biti modularna, brdo karata nudi stotine kombinacija, a tu je i pet knjižica i prateća aplikacija. Sve ovo nas očekuje 18. septembra.

 

Grackles

Grackles

Fireside Games je najavio novu apstraktno-strateško-logičku-ptičiju igru za 2 do 4 igrača. U Grackles ćemo postavljati pločice i ptičice na telefonske žice i, pa, to je manje više to. Igru su dizajnirali Džon Šulters i Sara Grejbil, a ista dolazi sa lepim akrilnim komponentama u koje su ugravirane različite vrste ptičica. Grackles sleće na police ovog avgusta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.