Games

Developer digitalnog Istanbula uklonjen sa Steama

Neko je čačkao mečku štapom u oko, opekao se na vruć jogurt i samom sebi upao u jamu…

Acram Digital, studio koji stoji iza digitalnih adaptacija društvenih igara Steam: Rails to Riches, Eight-Minute Empire i Istanbul, nedavno je izbačen sa Steam prodavnice jer je otkriveno da je manipulisao renzijama svojih igara. Tačnije, da je jedan od zaposlenih pravio nove Steam naloge, kupovao te igre i onda im davao pozitivne ocene kako bi im podigao rejting na najvećoj prodavnici PC igara.

Kao krivac se prijavio Gregor Kubas, koji je na redditu objasnio da je samo želeo da u boljem svetlu predstavi studio za koji radi, kao i njegove igre. Kubas je naveo da ga je iznerviralo nekoliko ”nefer” recenzija na Steamu, pa je uzeo stvar u svoje ruke i u afektu napravio više štete nego koristi. Životna lekcija definitivno, a rezultat iste je da je Acram Digital u potpunosti uklonjen sa Steama – njihove dosadašnje igre su sklonjene iz prodaje, digitalni Istanbul neće moći da objave na Steamu, a jedina svetla tačka je da svi koji već imaju njihove igre mogu da nastave da ih normalno igraju. Na recenzije Android i iOS verzija igara Kubas nije uticao, navodi Arcam Digital, te će iste ostati u prodaji.

Studio dodaje da je kontaktirao Valve i da će pokušati da nađe način da vrati igre na Steam, ali je za to verovatno mala šansa jer su ovakvi prekršaji među najgorima koje izdavač može da napravi. Takođe, nema odlaganja Istanbul bete za PC i mobilne uređaje.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.