Boardgames

Neobjavljeni materijal Garija Gajgaksa će biti u novim D&D video igrama

Prošlo je 10 godina od kada je preminuo Gari Gajgaks, čovek koji je uz Dejv Arnesona zaslužan za nastanak Dungeons & Dragons. Sada, Gajgaksova familija, kroz pokroviteljstvo Gygax Trust-a, planira da njegove neobjavljene radove ožive u video igrama.

Gygax Trust u saradnji sa crowdfunding i investicionom platformom Fig traga za pravim razvojnim timom koji bi počeo sa radom na Gajgaksovom legatu. Posle toga slede kampanje za finansiranje projekata i njihovo izdavanje.

Gejming grupa Gerija Gajgaksa | PHOTO: Gygax Trust

Gejming grupa Gerija Gajgaksa | PHOTO: Gygax Trust

Više informacija o ovoj inicijativi će se znati krajem godine, a Gygax Trust je u međuvremenu oživeo Gygax Games kompaniju i Gajgaksovog najmlađeg sina Aleksa za direktora. Najveće otkriće, kako Aleks navodi, je “lična D&D kampanja koju je [Gajgaks] vodio prijateljima, koja nikada nije objavljena. On nije želeo da upropasti njihova okupljanja, pošto je bio siguran da bi otišli u prodavnicu, kupili knjigu i otkrili sve njegove tajne. To je jedan od osnovnih materijala koje ćemo koristiti uz pregršt derivata i manjih avantura.”

Aleks Gajgaks nije siguran u budućnost igranja RPG-0va za stolom. On misli da je to “umetnost na izdisaju”, i zbog toga su se odlučili da neobjavljeni materijal prebace u digitalnu formu. Sa druge strane, svakodnevica govori da imamo eksploziju strimova , videa i tv serija gde vidimo da je igranje Dungeons & Dragons za stolom ponovo popularno kao i porast i obaranje rekorda u prodaji  D&D knjiga.  Ko je u pravu?

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.