Boardgames

Rick and Morty putuju u Dungeons & Dragons svet

Dva kultna i tipično geekovska sveta će ovog leta doživeti sudar u novom stripu.

Dungeons & Dragons, stoni RPG sa kojim su mnoge generacije ulazile u taj magični svet ”stavljam plašt i čarobnjački šešir” igranja uloga i rolanja kockica, odavno uživa u popularnosti ikone pop kulture. Istina, do dolaska tog statusa prošlo je dosta vode ispod mosta, ali sada je nesumnjivo kul igrati ili ložiti se na D&D. To su primetili i tvorci serije Rick and Morty.

Za sredinu ovog leta tako je najavljen mini serijal stripova Rick and Morty u kome će se ovaj dvojac zaputiti ka fantazijskom svetu Laguma & Zmajeva, a samo zato jer je igra postala popularna u Mortijevoj školi.  Kao uzorni deda (koji ga doduše često stavi u situacije opasne po život) Rik će pomagati Mortiju da nauči kako se igra D&D iz prve ruke. Naravno, očekuje nas poznati humor i sumanuta priča, a za scenario je zadužen autor The Kingkiller Chronicles, Patrik Rotfus, koji je i sam veliki zaluđenik za ovom animiranom serijom. Priču će sa njim pisati dugogodišnji pisac D&D stripova Džim Zub, dok će Troj Litl (odlična stripska adaptacija Fear and Loathing in Las Vegas) biti zadužen za šarene sličice.

Strip će imati četiri epizode, od kojih prva izlazi u avgustu. Svako izdanje će imati nekoliko varijanti korica, kao i napravljene karaktere za vaše RPG avanture. Videćemo da li će ova D&D avantura premašiti po prodaji Xanatharov Vodič ka Svemu, do sada najtiražnije Dungeons & Dragons izdanje.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.