Articles

Otvoreno prvenstvo Francuske u Memoir ’44

Početkom aprila je Normandy Victory muzej u Karentanu, Francuska, bio meta invazije preko 70 Memoir ’44 igrača , koji su se 2 dana takmičili na jubilarnom 10tom Otvorenom prvenstvu Francuske .

Kao i svake godine do sada, turnir je okupio ljubitelje i pasionirane igrače ove strateske igre, a sve je organizovano od strane francuske federacije Memoir ’44 igrača. Do titule šampiona takmičari su se probijali pobedama u specijalnim scenarijima baziranim na dešavanjima u Normandiji tokom Drugog svetskog rata. Proslavu jubilarnog desetog prvenstva uveličao je svojim prisustvom i dizajner Memoir ’44, Ričard Borg, koji se tokom celog vikenda družio sa takmičarima i pratio njihove okršaje.

Na turniru je pobedio Jurgen “Cpl_Uhl” Vervijst sa osvojenih 89 poena. Drugo mesto je osvojio Olivije “Bacara” Tezije sa 83 poena, dok je treće mesto pripalo Antonu “Antoi” Njukoupu sa, takođe, 83 poena.

Za ljubitelje ove igre spremili smo i listu scenarija koji su se igrali na turniru, koje je realizovao Žak “jdrommel” David:

Jedna od popularnijih ratnih igara, rangirana u Top 100 ratnih igara na BGG sajtu, Memoir ’44 iščekuje svoje reizdanje jer je sve teže naći kopije osnovne igre i nekih dodataka. Budućnost reizdanja je nepoznata je Days of Wonder, originalni izdavač ove popularne igre, više ne kontroliše ovaj deo poslovanja. Za sada izgleda da ova igra nije dovoljno lukrativna za novog vlasnika – Asmodee grupu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.