Articles

Mensa otkrila nominacije za najbolje društvene igre 2018. godine

Međunarodna organizacija pametnjakovića i pre svega genijalaca, Mensa, najavila je veliko glasanje za najbolje društvene igre 2018. godine.

Nemački ogranak Mense je i ove godine objavio nominacije za najbolje društvene igre. U kategoriji ”kratke i ne previše komplikovane igre”, nominacije su pale za Azul, Magic Maze, NMBR9, Blockers!, Deja Vu i Eye Patch. Neke od ovih igara su već dobijale nagrade, pa će biti zanimljivo videti kako će Mensa glasati.

Što se tiče kompleksnijih igara, u nominacijama su se našle i igre koje su nama privukle pažnju na sajmovima: Altiplano, Clans of Caledonia, Gaia Project, Lorenzo the Magnificent, Rajas of the Ganges i Yokohama. Tokom narednih meseci nemački članovi Mense će moći da glasaju u kafeterijama gde će po jedan od dizajnera pomenutih igara biti gost. Krajem godine će se otkriti koje igre su dobile Mensin pečat.

Međutim, i američki ogranak Mense je izabrao svoje omiljene društvene igre. Kroz dva dana ”Mensa Mind Games” događaja,oko 300 ljudi je izabralo pet igara koje će nositi Mensin pečat: Azul, Constellations, Ex Libris, Photosynthesis i Raiders of the North Sea. Žiri je prednost davao igrama koje se lako razumeju, nude dosta za svoju cenu i, naravno, ko je su zabavne.

Krajem jeseni, otprilike nakon Essen Spiel sajma, otvoriće se prijave za igre koje će sledeće godine juriti prestižan Mensa pečat.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.